ELECCIONS A CATALUNYA

El Govern blinda les eleccions del 21-D: 10.000 mossos i 5.000 policies i guàrdies civils

La intenció és enviar una patrulla a cada un dels 2.700 col·legis

S'extremarà la vigilància per prevenir ciberatacs o sabotatges

La intenció de l’Executiu és que hi hagi un cotxe patrulla per cada un dels 1.700 col·legis electorals. / ATLAS VÍDEO

1
Es llegeix en minuts

El Ministeri de l'Interior desplegarà un ampli dispositiu compost per 10.000 agents dels Mossos d'Esquadra amb suport de 3.000 policies i guàrdies civils per intentar blindar la seguretat dels comicis del 21 de desembre que, en aplicació de l'article 155 de la Constitució, depèn directament del Govern de Mariano Rajoy, segons fonts policials.

A part dels 3.000 agents de la Policia Nacional i la Guàrdia Civil, 2.000 efectius de les Forces de Seguretat de l'Estat estaran mobilitzats en un equip de reserva immediata, per si fos necessari el seu desplegament. La intenció del Govern és enviar una patrulla a cada un dels 2.700 col·legis electorals i extremar la vigilància per prevenir ciberatacs o directament sabotatges que puguin posar en dubte el resultat electoral.

D'aquesta manera, els Mossos d'Esquadra dirigits per Ferran López, que va rellevar el major Josep Lluís Trapero al capdavant de la policia catalana per decisió del Ministeri, doblaran el nombre d'efectius mobilitzats per les Forces i Cossos de Seguretat de l'Estat.

Sense llaços grocs

La Junta Electoral Central ha prohibit l'ostentació per part dels interventors i agents electorals de simbologia independentista com els llaços grocs utilitzats com a protesta per l'empresonament de l'exvicepresident Oriol Junqueras, l'exconseller d'Interior Joaquim Forn i els exlíders d'ANC i Òmnium Cultural, Jordi Sánchez i Jordi Cuixart.

A Catalunya es va desplegar des d'abans del referèndum de l'1 d'octubre un ampli dispositiu de reforç amb efectius de la Policia Nacional i la Guàrdia Civil mobilitzats des de diferents punts d'Espanya. Aquest dispositiu, que va reforçar la plantilla fixa d'uns 6.000 agents entre els dos Cossos policials, ha anat decreixent en les últimes dates a l'entrar en vigor l'article 155. 

 

 

 

 

Notícies relacionades