Santamaría destaca la lluita contra les "ingerències"... de TV-3 i Catalunya Ràdio

La vicepresidenta afirma al Senat que les juntes electorals treballen per garantir "la neutralitat informativa"

Lamenta que els sobiranistes hagin vist que les "estructures d'Estat" eren només "anotacions d'agenda"

La vicepresidenta ha explicat al Senat com s’està desenvolupant l’aplicació de l’article 155. / ATLAS VÍDEO

1
Es llegeix en minuts
Pilar Santos

La campanya del 21-D es disputa aquest dilluns també al Senat. Tot i estar a només tres dies de la votació a Catalunya, el Govern ha decidit aprofitar l'oportunitat que tenia i, malgrat les crítiques d'electoralisme, anar a explicar el desenvolupament de l'article 155. Ho fa emparat en l'acord del Senat, en què va prometre informar davant la Cambra abans que es complissin 60 dies. 

Notícies relacionades

L'encarregada de fer-ho ha sigut la vicepresidenta, Soraya Sáenz de Santamaría, que ha rebut pulles d'ERC i Podem per presumir aquest cap de setmana d'haver "decapitat" els partits independentistes (en referència a l'empresonament d'Oriol Junqueras i la fugida per evitar la probable presó preventiva de Carles Puigdemont). Santamaría ha dit que s'ha demostrat que el procés era "un fakeen tota regla" i que lamenta que els sobiranistes estiguin frustrats al veure que les anomenades estructures d'Estat només eren "anotacions d'agenda". També ha destacat que s'està lluitant contra les "ingerències", però no en referència a les russes. La vicepresidenta ha subratllat que les juntes electorals han dictaminat "diversos acords per garantir la participació en les eleccions i evitar les ingerències en la campanya, tant per part de determinades institucions, com d'alguns mitjans públics de comunicació", en referència sobretot a TV-3 i Catalunya Ràdio. Ho han fet, ha continuat, la número dos del Govern central "per garantir el pluralisme polític i social, i la neutralitat informativa". 

En aquest context, la vicepresidenta ha assegurat que s'han reforçat els "sistemes de seguretat" que s'utilitzaran el dia de la votació, dijous que ve, i que ja s'ha realitzat un simulacre del procés analitzant tot l'escrutini i que s'ha completat "sense cap incidència".