camí de les urnes

Exteriors difon un vídeo en anglès per explicar el sistema electoral de cara al 21-D

L'anunci, titulat 'Forward together' (Cap endavant junts), destaca que la "fiabilitat i el rigor estan garantits"

sobres

sobres

1
Es llegeix en minuts

El Ministeri d'Afers Exteriors i de Cooperació d'Espanya ha difós aquest dilluns un vídeo en què explica el procés de celebració de les eleccions catalanes davant la convocatòria del 21-D i subratlla que "la fiabilitat i el rigor hi estan garantits".

De fet, explica que, una vegada finalitzada la votació, les paperetes es compten a cada taula en presència de representants dels partits polítics -i de tothom que vulgui presenciar el recompte- i que aquests, a més, s'emporten una còpia de l'escrutini. "La fiabilitat i el rigor estan garantits en unes eleccions de les quals tots formem part", afirma.

El vídeo, de dos minuts de durada, forma part de la sèrie realitzada en anglès pel departament que dirigeix Alfonso Dastis per donar a conèixer la realitat política espanyola, arran de la crisi provocada a Catalunya pel referèndum independentista de l'1 d'octubre, amb el lema Forward together (Cap endavant junts).

Notícies relacionades

En aquesta ocasió, el muntatge detalla amb infografies animades el nombre d'escons que s'elegeixen a cada província en funció de la seva població (85 a Barcelona, 18 a Tarragona, 17 a Girona i 15 a Lleida).

A més, explica que el repartiment de vots es fa segons la Llei D'Hont, que és necessari arribar a un llindar del 3% per tenir representació al Parlament i que els membres de les taules són els mateixos ciutadans.