CAMPANYA 21-D

Puigdemont desconeix la taxa d'atur juvenil

L'expresident respon erròniament a una pregunta sobre el mercat laboral en una entrevista

1
Es llegeix en minuts

Les xifres de l'atur no semblen la matèria que millor s'han estudiat els candidats a la presidència de la Generalitat. Si primer van ser la número dos d'ERC per Barcelona, Marta Rovira, i la líder de Ciutadans, Inés ArrimadasMarta Rovira,Inés Arrimadas, les que no van aconseguir respondre correctament a una pregunta sobre l'atur de Jordi Évole, aquest diumenge ha sigut el candidat de Junts per Catalunya, Carles Puigdemont, el que ha patit la relliscada.

Puigdemont, al ser preguntat sobre "quina és la xifra d'atur juvenil a Catalunya", ha respost: "L'última vegada que vaig veure la dada estava en el 20% i escaig...". Ha sigut en una entrevista a 'La Vanguardia'.

La taxa real, molt per sobre

L'anàlisi de les dades de l'enquesta de població activa (EPA), no obstant, constaten que l'expresident està una mica allunyat de la situació actual, quan l'EPA del tercer trimestre d'aquest any situen l'atur juvenil (menors de 25 anys) en el 30,26%.

Notícies relacionades

¿Què passa si mirem la sèrie estadística? Que per trobar un atur juvenil que voregi el 20% ens hem de remuntar al 2008, just abans de la crisi, o més enrere, al 2004. A partir del 2008 es dispara, i arriba al 53% el 2013.

Si s'agafa la taxa atur d'entre 20 i 25 anys, el 2007 es va situar en el 19,6%, mentre que el 2008, just abans de l'esclat de la crisi, estava en el 21%. A partir d'aquest moment, es va disparar: des del 31% el 2009 al 48,3% (el rècord) el 2013.