camí de les urnes

Junts per Catalunya portarà a la Fiscalia les paraules de Santamaría per presumpta "prevaricació"

La vicepresidenta del Govern va presumir d'haver "escapçat" el partit de Puigdemont i ERC

Santamaría demana el vot al PP per seguir liquidant l’independentisme / periodico

1
Es llegeix en minuts
Efe / Sant Celoni

Junts per Catalunya (JxCat) portarà aquest dilluns a la Fiscalia, per presumpta "prevaricació", les paraules de la vicepresidenta del Govern, Soraya Sáenz de Santamaría, en què va dir que el cap de l'Executiu, Mariano Rajoy, havia "escapçat" a JxCat i ERC.

Així ho ha anunciat avui el candidat i portaveu de JxCat, Eduard Pujol, en una "botifarrada solidària" amb motiu de la Marató de TV3 en un pavelló esportiu de Sant Celoni (Barcelona).

Pujol ha acusat Rajoy de "posar i treure gent de la presó", en al·lusió a les declaracions Sáenz de Santamaría, que ahir va demanar el vot per al PP perquè és el partit que ha "escapçat" ERC i Junts per Catalunya, i l'únic que pot "seguir liquidant l'independentisme".

Notícies relacionades

En aquest context, Pujol ha acusat el Govern de "saltar-se l'Estat de dret tractant les lleis com si fossin un xiclet" i ha remarcat que ara que es "treuen la màscara", la candidatura independentista portarà demà "a la Fiscalia per prevaricació" les paraules de la vicepresidenta del Govern, al considerar que un Executiu "no posa gent a la presó".

Ha subratllat que Rajoy té "por" que el 21-D guanyi el cartell de JxCat, Carles Puigdemont, i ha cridat a votar el seu candidat perquè, en la nit electoral, la vicepresidenta del Govern posi la "mateixa cara que Arias Navarro la nit del 20N" de 1975, quan va morir el dictador Francisco Franco.