L'ANC nega que només recolzi Puigdemont però demana restaurar el Govern cessat

Segons Alcoberro, el comunicat transmet que ERC, JxC i la CUP "tenen un deure pendent previ" de restaurar l'Executiu legítim

alcoberro

alcoberro

1
Es llegeix en minuts
Europa Press / Barcelona

El vicepresident de l'ANC, Agustí Alcoberro, ha negat aquest diumenge que l'entitat sobiranista només recolzi el candidat de JuntsxCat, Carles Puigdemont, en les eleccions del 21 de desembre, tot i que ha demanat als partits independentistes que restaurin el Govern cessat pel 155 si tenen majoria.

Ho ha dit en una entrevista de Catalunya Ràdio recollida per Europa Press, després que dissabte l'entitat anunciés als socis a través d'un correu que només reconeixerà el "president legítim" de les eleccions del 27 de setembre del 2015, que va ser Carles Puigdemont, després que JxSí i la CUP arribessin a un acord d'investidura.

Alcoberro ha assegurat que l'ANC no recolza una sola força política, sinó que recolza les tres candidatures independentistes -ERC, JuntsxCat i la CUP-, i ha aclarit que el que vol transmetre el comunicat és que els tres partits "tenen un deure pendent previ" de restaurar el Govern cessat per l'aplicació de l'article 155, que veuen com el Govern legítim.

Notícies relacionades

"La primera cosa que correspondrà a la majoria independentista és intentar restaurar una situació prèvia. Cal veure com, en funció dels resultats i de les lògiques polítiques, s'estableix aquesta restauració", ha sostingut.

Alcoberro ha destacat que l'ANC és "una entitat transversal" i que està integrada per militants de diversos partits i d'independents, i ha demanat disculpes per si el correu és confús. Preguntat per si reconeixeran un Govern format per partits no independentistes, Alcoberro ha avisat que no ho faran perquè creu que les eleccions són il·legítimes i que "no són en igualtat de condicions".