ELECCIONS DEL 21-D

Actors, escriptors, esportistes i sindicalistes recolzen Iceta

Un manifest a favor del candidat del PSC inclou les firmes d'Isabel Coixet, Javier Mariscal, Moncho, Eduardo Mendoza i Abel Folk, entre altres

Exdirigents socialistes com Zapatero, Almunia, Rubalcaba i Solana i d'Unió com Ignasi Farreres també el firmen

zentauroepp41342248 barcelona   17 12 2017   pol tica    miquel iceta saluda a l171217123729

zentauroepp41342248 barcelona 17 12 2017 pol tica miquel iceta saluda a l171217123729 / JORDI COTRINA

1
Es llegeix en minuts

Desenes de personalitats de la cultura, la política i l'economia han firmat un manifest de suport a la candidatura de Miquel Iceta a les eleccions del 21 de desembre. Entre els firmants hi ha artistes, actors, escriptors i directors com Eduardo Mendoza, Abel Folk, Moncho, Javier Mariscal i Isabel Coixet, així com exdirigents socialistes i d'Unió Democràtica i economistes i sindicalistes.

El manifest, publicat avui a la premsa i penjat a la web araiceta.cat, inclou nombroses personalitats de la cultura entre els quals també hi ha les actrius Rosa Maria Sardà i Núria Espert, l'escriptor Javier Cercas i el gimnasta Gervasio Deferr entre les cares més conegudes. 

En l'àmbit econòmic, Iceta compta amb el suport de Matías Carnero, president de la UGT de Catalunya i president del comitè d'empresa de Seat, i dels exsecretaris generals de la UGT Luis Fuertes i de la USOC Josep Barceló, així com economistes com Gonzalo Bernardos, Carlos Losada i Joan Trullén

Exdirigents d'Unió

Notícies relacionades

En el terreny polític, els firmants del manifest titulatFem Iceta President inclouen l'expresident José Montilla, als exalcaldes de Barcelona Jordi Hereu i Narcís Serra, i els exdirigents del PSOE José Luis Rodríguez Zapatero, Alfredo Pérez Rubalcaba, Josep Borrell, Joaquín Almunia, Javier Solana i Carlos Solchaga. Així mateix, el candidat del PSC, que s'ha aliat amb Units per Avançar, també té el suport d'exdirigents d'Unió Democràtica com l'esconseller Ignasi Farerres.   

El manifest expressa el seu suport a Iceta "per la seva concepció de la política com a eina per trobar solucions i no per acumular greuges i fracassos", i destaca la necessitat de "situar les institucions" d'autogovern de Catalunya "dins de la legalitat i, al mateix temps, posar-les al servei de tots els catalans, sense exclusions ni preferències". "Coincidim a afirmar que davant l'independentisme i l'immobilisme hi ha una àmplia majoria de catalans i catalanes que volen construir, des del catalanisme, una ambiciosa proposta de reforma constitucional que ens permeti enfortir i millorar l'autogovern en el marc d'una Espanya i una Europa federals", indica el text del manifest.