EL SONDEIG PROHIBIT

'El Periòdic d'Andorra' publicarà una enquesta diària sobre el 21-D des d'aquest dissabte

La pàgina web del rotatiu oferirà cada 24 hores fins al dimecres l'evolució en escons i percentatge de vots

zentauroepp41230088 barcelona  7 12 2017  elecciones al parlament de catalunya e171214163125

zentauroepp41230088 barcelona 7 12 2017 elecciones al parlament de catalunya e171214163125 / JULIO CARBO

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

'El Periòdic d'Andorra' publicarà una enquesta diària sobre les eleccions catalanes del 21-D a partir d'aquest dissabte i fins dimecres, jornada de reflexió. La web del diari oferirà un 'tracking' cada 24 hores que permetrà conèixer l'evolució tant en escons com en percentatge de vot.

Notícies relacionades

'El Periòdic d'Andorra' porta a terme aquesta iniciativa davant l'immobilisme del Parlament espanyol, que es nega a adaptar la llei electoral a la realitat digital del segle XXI. La legislació prohibeix publicar o difondre enquestes des de cinc dies abans de les votacions. No obstant, tant els partits (finançats amb diners públics) com algunes empreses contracten aquest tipo de 'tracking' per conèixer les tendències de l'última setmana de campanya. Amb aquest sondeig, tots els ciutadans podran accedir a la mateixa informació que tenen les elits.

A les 17.00 hores

El primer sondeig el publicarà 'El Periòdic d’Andorra' el dissabte a les 17.00 hores. D'aquesta manera, els electors podran anar a la seva cita amb les urnes amb dades actualitzades. Les últimes enquestes que la llei permet publicar a Espanya indiquen que hi ha encara molts indecisos i que el resultat segueix molt obert en les que probablement són les eleccions autonòmiques amb més incògnites de la democràcia. La disputa per la victòria i el manteniment o no de la majoria absoluta independentista són els principals dubtes del 21-D.