TENSIÓ POLÍTICA

Puigdemont denuncia els civils que el van amenaçar en un tanc

Reclama que s'obri una investigació per delictes d'amenaces i odi pel vídeo penjat a Twitter

Defensa ha obert una investigació per depurar responsabilitats. / ATLAS VÍDEO

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

L'expresident de la Generalitat Carles Puigdemont ha denunciat aquest divendres davant la fiscalia els dos civils que el van amenaçar dalt d'un tanc en moviment de l'Exèrcit, des del qual van gravar un vídeo que es va fer viral a les xarxes socials.van gravar un vídeo  xarxes socials.

En la denúncia, interposada avui davant la Fiscalia Superior de Catalunya, l'advocat de Puigdemont Jaume Alonso-Cuevillas demana que s'obri una investigació per delictes d'amenaces odi als dos civils que van amenaçar de forma "clara i contundentment" amb un "suposat atac" l'expresident català, actualment fugit a Bèlgica.

En el vídeo, que es va divulgar a través d'un perfil de Twitter, es veu un home que diu amb sorna que està "buscant solucionar els problemes d'Espanya" i que "donarà una sorpresa a Puigdemont", mentre enfoca el tanc amb la càmera i llança una amenaça, també dirigida al secretari general de Podem, Pablo Iglesias: "Setanta tones de pur amor i pura democràcia. Coletas, el següent ets tu, cabró. ¡Arriba España!".

L'Exèrcit de Terra ha obert un expedient disciplinari a diversos militars per permetre que els dos civils pugessin sense autorització al carro de combat des del qual van gravar el vídeo, en un recinte militar de Saragossa, el dia 8 de desembre, festivitat de la Immaculada Concepció, patrona de l'arma d'infanteria.

Notícies relacionades

El vídeo es va gravar quan el carro de combat es dirigia a un hangar després de participar en una exposició de la Brigada Aragó I amb motiu d'aquella festivitat, moment en què hi van pujar els dos civils.

El líder de Podem, Pablo Iglesias, també ha anunciat que la seva formació estudia les "possibilitats legals" d'actuar contra la persona que els va amenaçar.