Procés judicial

La Fiscalia investiga per calúmnies la dona que va denunciar tocaments d'un policia l'1-O

Marta Torrecillas també va denunciar que li havien trencat els dits de la mà "d'un en un"

Marta Torrecilla, agredida a l’Institut Pau Claris. / ERNEST ALÓS

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

La Fiscalia investiga per un delicte de calúmnies la dona que va acusar un agent de la Policia Nacional per grapejar-li els pits durant el desallotjament d'un col·legi electoral a Barcelona durant la jornada del referèndum de l'1-O.

En un escrit, al qual ha tingut accés Efe, el fiscal de Delictes d'Odi i Discriminació de la Fiscalia de BarcelonaMiguel Ángel Aguilar, sol·licita al jutge de Barcelona que investiga les càrregues policials de l'1-O que li faciliti una còpia de la querella de la dona, Marta Torrecillas, i de la seva declaració judicial, si s'ha produït, per comprovar la "veracitat o falsedat" dels fets investigats.

El fiscal situa la seva petició al jutge en el marc d'una investigació que el ministeri públic ha obert per un delicte de calúmnies contra aquesta dona, que va denunciar que en la jornada de l'1-O un agent de la Policia que estava desallotjant l'Institut Pau Claris de Barcelona, on el Govern català va fixar un punt de votació del referèndum, li va grapejar els pits i la va llançar escales a sota.

Dits de la mà trencats "d'un en un"

La denunciant també va cobrar notorietat aquella jornada perquè va assegurar davant els periodistes que la policia li havia trencat "d'un en un" tots els dits d'una mà, si bé en dies posteriors va aclarir que només patia una capsulitis (inflamació de la càpsula articular).

El fiscal ha demanat al titular del Jutjat d'Instrucció número 7 de Barcelona que li remeti una còpia de la querella presentada per la dona contra la Policia, per un delicte de lesions i un altre contra la integritat moral, així com una còpia de la seva declaració davant el jutjat, si s'hagués produït.

Notícies relacionades

El jutge va desestimar el passat 23 de novembre la pretensió de la Fiscalia d'arxivar tots els casos de ferits que encara no havien denunciat i va anunciar que es posaria en contacte amb ells, directament o través de la policia, per oferir-los la possibilitat d'emprendre accions.

Aquest magistrat té de moment sobre la taula més de 230 denúncies per part de lesionats per les càrregues policials durant el referèndum de l'1-O.