La justícia belga arxiva l'euroordre contra Puigdemont

El jutge constata que el cas no tenia objecte i el tanca en una sessió en què no han estat presents l'expresident i els quatre exconsellers

Carles Puigdemont i Toni Comín arriben al Parc del Cinquantenari en la manifestació ’Desperta Europa’ a Brussel·les. / Bernat Vilaro (ACN) / ATLAS VÍDEO

1
Es llegeix en minuts
Silvia Martínez

Nou dies després que el jutge del Tribunal Suprem, Pablo Llarena, retirés l'ordre europea de detenció i entrega cursada contra l'expresident Carles Puigdemont i els quatre exconsellers que segueixen amb ell a Bèlgica, Clara Ponsatí, Lluís Puig, Meritxell Serret i Toni Comín, la justícia belga ha arxivat el cas. Ha sigut durant una breu audiència celebrada aquest dijous a la qual només han assistit els seus advocats i que tanca el tràmit obert contra ells a Bèlgica.

Segons fonts pròximes a la defensa, el jutge de primera instància encarregat de la tramitació de l'euroordre ha constatat que el cas no tenia objecte i, tal com estava previst, l'ha arxivat durant una sessió que a penes ha durat uns minuts i en què no han estat presents ni Puigdemont ni els exconsellers.

Notícies relacionades

La decisió posa el colofó al camí iniciat el 5 de desembre per la fiscalia de Brussel·les que, després de rebre la notificació de la retirada de l'euroordre, va ordenar eliminar de forma immediata les mesures cautelars imposades als polítics catalans. És a dir, l'obligació d'estar localitzables en una direcció fixa, l'obligació de notificar diàriament els seus moviments i presentar-se davant la policia o les autoritats judicials quan fossin requerits.