Cospedal confirma que són dos els militars expedientats pel vídeo del tanc

El vídeo, que es va difondre per xarxes socials, mostra dos civils a sobre d'un tanc en moviment amenaçant Puigdemont i Pablo Iglesias

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

La ministra de defensa, María Dolores de Cospedal, ha confirmat que són dos els militars a qui s'ha obert un expedient sancionador per permetre a dos civils pujar a un carro de combat en moviment des del qual van gravar un vídeo amb amenaces a l'expresident de la Generalitat Carles Puigdemont i el líder de Podem, Pablo Iglesias.

Així ho ha fet públic la ministra durant la visita que ha fet aquest dijous a les maniobres Eagle Eye de defensa aèria que l'Exèrcit de Terra, l'Armada i l'Exèrcit de l'Aire desenvolupen des del dilluns a Tarragona per millorar la coordinació. En aquest context, ha explicat que permetre a civils pujar a carros de combat en moviment és un comportament "no autoritzat" en l'àmbit militar, per la qual cosa s'ha obert expedient disciplinari als dos militars que van accedir a deixar-ho fer el dia 8 en una caserna de Saragossa.

Defensa ha obert una investigació per depurar responsabilitats. / ATLAS VÍDEO

Els fets van passar durant la celebració del dia de la Immaculada, patrona d'Infanteria, per la Brigada Aragó I en un acte que no era de portes obertes però al qual es van invitar nombrosos civils. Quan els carros de combat ja estaven sent retirats a l'hangar, dos civils van poder-hi accedir, un Leopard, i gravar des d'allà un vídeo que posteriorment van difondre a través de les xarxes socials.

Defensa va iniciar una investigació al conèixer els fets, ja que no estava permès en cap cas que civils poguessin pujar als carros de combat, i ha obert expedient disciplinari als militars que ho van fer possible. Aquest expedient ara ha de seguir un procediment reglat per l'Exèrcit de Terra que podria acabar amb una sanció per als militars implicats.

Notícies relacionades

Al vídeo, es veuen dos joves dalt del carro de combat en moviment: "Aquí estem buscant solució als problemes d'Espanya, i crec que els he trobat", diu un d'ells des del vehicle militar.

Immediatament després, aquest enfoca amb la càmera el canó del carro de combat i afegeix: "Farem una sorpresa a Puigdemont (...) 70 tones de pur amor i pura democràcia. Coletas, el següent ets tu".