CAMPANYA

Els Mossos entren a diverses conselleries per demanar la retirada de llaços grocs i pancartes

Per ordre de la Junta Electoral Central, els Mossos han anat almenys a les conselleries de Salut i Justícia

getthumbsbyfilename

getthumbsbyfilename

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Els Mossos d'Esquadra han entrat en algunes conselleries de la Generalitat i altres edificis públics per advertir que s'han de retirar els llaços grocs i les pancartes de suport als independentistes empresonats per ordre de la Junta Electoral Central (JEC).

Segons han informat fonts coneixedores dels fets, els agents s'estan presentant en les últimes hores a diverses conselleries, entre elles les de Salut i Justícia, arran d'un requeriment de la Junta Electoral que els insta a comunicar la prohibició d'exhibir símbols de suport als presos durant la campanya als llocs públics.

Els policies comuniquen als responsables d'aquests edificis públics que han de retirar els símbols independentistes i aixequen acta per deixar constància de si s'han acatat les directrius de la Junta Electoral Central.

Els agents també revisen l'interior dels edificis, per comprovar si en algun espai de cara al públic s'exhibeixen aquesta mena de símbols prohibits per la Junta. Entre les conselleries que els agents han revisat hi ha la seu del Departament de Justícia, situada al carrer de Pau Claris, de la Generalitat.

Notícies relacionades

A l'inici de la campanya per les eleccions autonòmiques del 21-D, la Junta Electoral Central va adoptar un acord en què establia que en períodes electorals els poders públics s'havien d'abstenir de col·locar símbols considerats partidistes als seus edificis, i això inclou llaços o pancartes de suport als independentistes presos.

La prohibició de la Junta Electoral va impedir que l'Ajuntament de Barcelona seguís endavant amb el seu propòsit d'il·luminar de groc fonts i edificis de la ciutat en període electoral, en suport als exconsellers de la Generalitat i els líders de les entitats independentistes empresonats.