Mas es va veure amb Puigdemont per donar-li "consells" sobre l'1-O

zentauroepp41293149 pla mig de l expresident artur mas abans de parlar en un m t171213090142

zentauroepp41293149 pla mig de l expresident artur mas abans de parlar en un m t171213090142 / Gemma Tubert

1
Es llegeix en minuts

L'expresident de la Generalitat i líder del PDECat, Artur Mas, ha assegurat aquest dimecres que les reunions que va mantenir amb el president català cessat, Carles Puigdemont, quan es preparava el referèndum de l'1 d'octubre van ser per transmetre les seus "reflexions i consells", i ha recordat que no ocupava cap càrrec a l'Executiu quan es van produir.

"El president Puigdemont em va dir en un moment determinat d'anar a alguna reunió, no com a president del partit, sinó com a expresident", ha explicat en declaracions a Catalunya Ràdio recollides per Europa Press després de saber-se que surt a l'agenda de l'exsecretari general d'Economia i Hisenda de la Generalitat, Josep Maria Jové, com a participant en reunions en vigílies de l'1-O.

Ha defensat que l'independentisme català en la passada legislatura es va dedicar a "aplicar un programa que havia guanyat les eleccions amb majoria absoluta" i que ningú va impugnar tot i que recollia la creació d'un Estat català.

Mas ha assegurat que el sobiranisme assumirà una hipotètica derrota en els comicis del 21 de desembre, però ha preguntat si els seus contraris acceptaran el resultat si, "després de tot el que ha passat", els catalans segueixen apostant per la independència.

L'embargament, "guerra psicològica"

Notícies relacionades

Preguntat per l'embargament de la seva vivenda per part del Tribunal de Comptes per la seva implicació en el procés participatiu del 9-N, ho ha atribuït a la "guerra psicològica" que veu contra l'independentisme.

"Tothom qui es posi a liderar alguna cosa en el procés sobiranista acabarà als tribunals: potser a la presó, fora del país, perdent els seus béns o inhabilitat, o tot a la vegada", ha criticat.