COBERTURA INFORMATIVA D''EL MATÍ'

La Junta Electoral ordena obrir expedient sancionador contra Catalunya Ràdio per un comentari editorial de Mònica Terribas

Dona la raó al PP en el seu recurs contra la cobertura informativa del programa 'El Matí' dels 28 i 30 de novembre

olerin40280936 monica terribas de catalunya radio   foto  ccma171018192507

olerin40280936 monica terribas de catalunya radio foto ccma171018192507

1
Es llegeix en minuts

La Junta Electoral Central (JEC) ha ordenat a la Junta Provincial de Barcelona que incoï expedient sancionador contra la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals per la vulneració del principi de neutralitat política en el programa de Catalunya Ràdio, 'El Matí'.

En dues resolucions, la JEC dona la raó al PP en el seu recurs a la decisió de la Junta de Barcelona de desestimar la seva denúncia contra la cobertura informativa del programa 'El Matí' dels dies 28 i 30 de novembre. Concretament, la JEC es refereix al comentari editorial 'La portada' que fa cada dia la presentadora Mònica Terribas i del qual fa "directament responsable" la cadena pública.

"To electoralista"

Segons la Junta, en aquest comentari es reflecteix un "to partidista i electoralista obertament favorable a aquelles formacions polítiques que sostenen que existeix una repressió injusta sobre el govern legítim de Catalunya".

Notícies relacionades

A més, fa una "al·lusió jocosa" a anteriors resolucions de la Junta Electoral Central i manté la idea implícita que existeix "una repressió estatal de l'independentisme català" i en fa responsables determinades formacions polítiques.

Per la JEC, aquest discurs posa un espai radiofònic públic "al servei" de les candidatures independentistes i en contra de la resta, cosa que produeix una vulneració dels principis de neutralitat informativa i de pluralisme polític que els mitjans de comunicació de titularitat pública han de respectar en períodes electorals.