PROPOSTA CONTROVERTIDA

Iceta demanarà l'indult per als líders sobiranistes que siguin condemnats

"En aquest país haurem de tancar ferides que tenen un origen polític", sentencia

El PSOE evita avalar el plantejament del candidat i el PP i Ciutadans la critiquen

zentauroepp41122303 miquel iceta  en roda de premsa el 29 de novembre de 2017   171130092232

zentauroepp41122303 miquel iceta en roda de premsa el 29 de novembre de 2017 171130092232 / Jordi Pujolar

2
Es llegeix en minuts
Roger Pascual
Roger Pascual

Periodista

Especialista en futbol, bàsquet, handbol

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Miquel Iceta fa temps que defensa que la via judicial no pot resoldre un problema polític. Per això ha assegurat aquest dimecres que demanaria l'indult si es condemna algun líder sobiranista per l'1-O i les seves derivades. El PSOE ha deixat clar que no avala una idea que no està consensuada, i que és exclusivament del líder del PSC, mentre que Ciutadans i el PP no han dubtat a atacar-lo per aquest flanc.

"Sens dubte demanaria l'indult perquè en aquest país haurem de tancar ferides que tenen un origen polític", ha destacat Iceta en una entrevista a RAC-1, en què també ha recordat que ell sempre ha qualificat de desproporcionats els empresonaments. També ha lamentat que els independentistes "atribueixin al PSC els empresonaments i pretenguin traslladar la responsabilitat" als socialistes, quan aquest procediment va per vies judicials.

La proposta ha agafat descol·locat el PSOE. "És un plantejament d'Iceta si és president", han volgut deixar clar des de la direcció de la seu madrilenya de Ferraz. La cúpula socialista ha evitat avalar una tesi que han assegurat "respectar". Menys contemplacions han tingut a C's i el PP. "Si volen prohibir els indults a polítics per malversació o prevaricació, voti C's. Si volen indults a polítics, voti PSC-PSOE", ha tuitejat Albert Rivera.

"Preocupi's menys dels indults i preocupi's més de 470.000 catalans que estan a l'atur", ha declarat Xavier García Albiol, en un acte a Lleida davant la mirada atempta del president Mariano Rajoy. La CUP tampoc

Pedro Sánchez

secretari general del psoe

Tothom ataca Iceta i fins i tot li critiquen que balli. El critiquen perquè el temen. Si guanya, Catalunya serà governada al ritme de la justícia social, el diàleg i la concòrdia

vol sentir parlar d'indults. Maria Sirvent, número dos de la llista anticapitalista, ha replicat que els presos sobiranistes "han sigut privats de llibertat de manera absolutament injusta i, per tant, haurien d'estar en llibertat". "No parlem en cap cas d'indults, de sentències ni de res per l'estil", ha afegit.

Notícies relacionades

Pedro Sánchez, que ha compartit míting amb Iceta a la tarda a Sabadell, no ha entrat en aquest assumpte. El secretari general del PSOE, que haurà estat a Catalunya cinc vegades en tan sols vuit dies, li ha recomanat a Iceta que segueixi a la seva i s'oblidi dels que li recriminen que balli quan hi ha polítics a la presó. "Tothom ataca Iceta i fins i tot li critiquen que balli. El critiquen perquè el temen. Si guanya el Miquel, Catalunya serà governada al ritme de la justícia social, el diàleg i la concòrdia (...) Només hi ha una papereta que garanteix que guanyin tots els catalans. Si guanya Iceta, guanyen els catalans i catalanes, els oblidats del Govern secessionista".  

El 'señor Lobo' de Catalunya

Abans d'anar-se'n a Sabadell, Iceta s'ha presentat al Cercle d'Economia com una mena de 'señor Lobo', el memorable personatge de Harvey Keitel a 'Pulp fiction', l'home adequat per resoldre el problema: "Soc un polític professional. Crec que l'únic. No tinc experiència laboral fora de la política. Però crec que soc el millor per al que s'ha de fer ara. Agafin el més experimentat".