Catalunya en Comú

Domènech crida a defensar l'escola d'atacs unionistes i retallades independentistes

Elisenda Alamany afirma que Rivera i Arrimadas "no passaran" si Iceta no els recolza

zentauroepp41303743 el cap de files dels comuns el 21 d  xavier dom nech  en pri171213224542

zentauroepp41303743 el cap de files dels comuns el 21 d xavier dom nech en pri171213224542 / Nuria Julia

1
Es llegeix en minuts
Toni Sust / Sabadell

Xavier Domènech se n'ha anat aquest dimecres a la seva ciutat, Sabadell, per parlar d'educació i alertar contra les dues amenaces que, ha dit, s'abaten i s'han abatut sobre l'escola catalana: els atacs del bloc unionista, en forma d'acusació d'adoctrinament nacionalista dels alumnes, i els de l'independentista, en al·lusió a les retallades en educació a Catalunya des de l'arribada de CiU al Govern i durant la gestió de Junts pel Sí: "No es defensa l'escola catalana ni quan se l'ataca ni quan se la retalla".

Com és habitual, Domènech ha centralitzat l'atac en Ciutadans i en ERC, com a company de Govern dels convergents. Per ser exactes, en Inés Arrimadas i Marta Rovira, com a caps visibles de les dues candidatures: "Cap de les dues saben quants barracons hi ha a Catalunya. ¿Com volen construir aquest país quan s'obliden de la gent?". Ha mostrat "ràbia" pels atacs que els docents catalans han rebut de Ciutadans --centralitzats, ha dit, en el "personatge infame de Toni Cantó"--, després d'haver de treballar durant anys amb retallades: "Nosaltres sentim aquesta ràbia i altres no perquè nosaltres som fills de l'escola pública i portem els nostres fills a l'escola pública".

A l'auditori de la Fira de Sabadell, davant d'una audiència francament reduïda, menys de 200 persones, Domènech ha repassat el seu itinerari acadèmic, des de l'escola pública a què va anar, anomenada Catalunya, fins al doctorat en Història, passant pel batxillerat a l'IES Vallès. "A l'escola em van adoctrinar. Em van adoctrinar en diversitat, en respecte, en justícia, en llibertat. A l'institut aprenia estimar en diferents llengües. Vaig aprendre a construir-me emocionalment, a estimar Machado i Pere Quart".

Pactes postelectorals

Notícies relacionades

La número dos de la llista de Domènech, Elisenda Alamany, veïna de Sabadell i professora, ha elogiat el model educatiu català abans de centrar-se a atacar Ciutadans: “Els de Ciutadans creuen que només poden guanyar vots amb una política de terra cremada contra Catalunya. Rivera, Arrimadas, si Iceta no els investeix, no passaran. ¡No passaran!”.

El diputat al Congrés Joan Mena ha recordat que a Catalunya hi ha 1.017 barracons mentre es destina diner públic als concerts amb escoles de l'Opus Dei. També ha llançat un dard al PSC, al retreure a Miquel Iceta que porti de número tres Ramon Espadaler, “que està en contra que tu i jo ens casem”, en al·lusió al rebuig de l'exdirigent d'Unió al matrimoni gai.