REUNIÓ A FOMENT

Santamaría: "El boicot als productes catalans és irracional i contrari a la convivència"

La vicepresidenta afirma que "ningú ha de pagar les irresponsabilitats" pel procés independentista

zentauroepp41285745 imatge de soraya s enz de santamar a atenent a la premsa aqu171212114931

zentauroepp41285745 imatge de soraya s enz de santamar a atenent a la premsa aqu171212114931 / Alex Recolons

1
Es llegeix en minuts

La vicepresidenta del Govern, Soraya Sáenz de Santamaría, ha assegurat aquest dimarts que el boicot a productes catalans és "irracional i contrari a la convivència".

En declaracions als mitjans després d'una reunió amb empresaris a Foment del Treball, a Barcelona, ha explicat que el PP ha plantejat una iniciativa al Congrés, que es votarà aquest dimarts, per "animar tots els espanyols a consumir productes catalans pel respecte que mereixen els empresaris i treballadors i per la seva qualitat". "Ningú ha de pagar les irresponsabilitats de l'exgovern de la Generalitat", ha remarcat.

Segons Santamaría, el boicot és una actitud "irracional", i contrària "a la convivència, a la interrelació de la nostra economia, als nostres llaços econòmics, afectius i socials".

Nou finançament

Notícies relacionades

D'altra banda, la número dos del Govern central ha explicat que durant la trobada amb els empresaris han parlat sobre la "necessitat" d'abordar un nou model de finançament autonòmic i ha expressat la necessitat de "donar un impuls a la inversió pública a Catalunya amb els nous plans d'infraestructures perquè sigui un motor d'atracció per a inversions".

També ha reclamat que el nou Govern que surti de les eleccions del 21 de desembre representi el conjunt dels catalans: "Els que parlen d'unilateralitat un dia i bilateralitat l'endemà obliden el més important de Catalunya: la pluralitat".