Cospedal qualifica de "boig" Puigdemont per la seva "fuga" i el 'Catexit'

Albiol alerta que el PSC i C's poden tenir la "temptació" de pactar amb Podem

El líder del PPC reclama a Rivera que deixi d'atacar el seu partit per no debilitar el bloc constitucionalista

zentauroepp41248271 cospedal171209123133

zentauroepp41248271 cospedal171209123133 / Tarek Mohamed

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

Rebuda amb crits de «llibertat, presos polítics», María Dolores de Cospedal es va sumar ahir a la campanya del PPC, després de protagonitzar divendres com a ministra de Defensa la celebració de la Immaculada Concepció, patrona de la Infanteria, a la caserna del Bruc (Barcelona). El mateix dia que, per cert, Mariano Rajoy, va desembarcar a Lleida per recolzar el candidat popular, Xavier García Albiol, en un dinar míting. La direcció del PP és conscient que el seu partit no remunta a les enquestes i ho està donant tot per captar el vot dels no independentistes.

Així, Cospedal es va desplaçar ahir a Calafell (Tarragona) per donar suport al cap de llista a la província, Alejandro Fernández. En un acte de partit, va desdenyar el «comitè de recepció» que la va rebre amb crits en favor de la llibertat dels empresonats i va qualificar de «boig» Carles Puigdemont per plantejar fa uns dies la possibilitat que Catalunya decideixi en referèndum la seva pertinença a la UE, el seu famós Catexit. «No permetrem que als catalans se’ls robi el seu dret a ser europeus i després es fuguin», va remarcar la ministra, que va mirar de marcar distàncies amb els rivals del PP en el bloc constitucionalista a l’assenyalar que el seu partit no es «acosta al sol que més escalfa ni està en l’equidistància». 

Els altres constitucionalistes

També García Albiol, en el seu cas en una calçotada a Sant Sadurní (Barcelona), va cridar els catalans no independentistes a confiar en ell perquè el PSC i C’s poden tenir «temptacions d’arribar a acords amb partits poc presentables des del punt de vista constitucional», en referència als comuns o al PDECat. I després, a la capital catalana, va reclamar a Albert Rivera que deixi d’atacar la seva formació o, va advertir, els que s’oposen a la secessió «no sumaran». Albiol va respondre d’aquesta manera a l’atac del líder de Ciutadans, que, a Girona, va demanar ahir evitar que els vots a altres opcions no separatistes «vagin a la paperera».

El cap de llista del PPC s’està esgargamellant aquests dies subratllant que només un PPC fort al Parlament permetrà «recuperar l’estabilitat, la certesa i la confiança» a Catalunya.

Les burles sobre les baralles dels independentistes

El candidat conservador es va burlar a més a més del fet que ERC i Junts per Catalunya hagin deixat enrere en la campanya la treva que mantenien, i va asseverar que, com que ja no tenen a qui dividir, «es dediquen a treure’s els ulls entre ells». Per això, va reclamar engegar el procés al «bagul dels records» en les eleccions del 21 de desembre.

Notícies relacionades

    

García Albiol va estar acompanyat en l’acte de Sant Sadurní d’Anoia per Dolors Monserrat, que no es va voler perdre un míting del PPC al seu poble natal. La ministra de Sanitat va recordar, de fet, l’intent de la CUP de declarar-la persona no grata a la localitat i va assenyalar que la seva força política és l’única capaç de deixar enrere l’«odi» i fer tornar «la pau» a Catalunya.