DIFERÈNCIES ENTRE EXSOCIS

Puigdemont rebutja la idea d'ERC de nomenar un candidat alternatiu de JxCat

L'expresident' replica a Carles Mundó que "impedir la investidura del Govern actual" suposa permetre que el 155 segueixi "en vigor"

zentauroepp41238660 barcelona 08 12 2017 elecciones autonomicas 21 d acto de jun171208125959

zentauroepp41238660 barcelona 08 12 2017 elecciones autonomicas 21 d acto de jun171208125959 / ALBERT BERTRAN

1
Es llegeix en minuts

L'expresident i cap de llista de Junts per Catalunya, Carles Puigdemont, ha rebutjat aquest divendres la possibilitat de nomenar un candidat alternatiu per si ell no pot ser investit després de les eleccions del 21 de desembre en cas que la seva proposta sigui la més votada.

La idea l'ha llançat el número cinc de la llista d'ERC, Carles Mundó, en una entrevista a Nació DigitalNació Digital. Mundó, que ha passat més d'un mes a la presó d'Estremera en presó preventiva, ha recalcat que si Puigdemont intentés tornar, l'Estat espanyol "segur" que el faria empresonar i "no podria exercir les seves funcions com a electe".

Segons l'exconseller de Justícia, a partir del 22 de desembre hi ha d'haver un Govern a Catalunya que s'ocupi de la gestió del dia a dia, al marge del "valor simbòlic" dels membres de l'Executiu cessats que són a Brussel·les, que "ajudaran a continuar denunciant els abusos que s'han patit i la injustícia que ha representat la destitució del Govern".

L'expresident, en canvi, ha considerat que "impedir la investidura del Govern actual" equivaldria a assumir que l'aplicació de l'article 155 "continua en vigor". En roda de premsa a través de videoconferència, Puigdemont ha subratllat que encapçala un Executiu "il·lícitament destituït" i, per això, creu que tant Junts per Catalunya com Esquerra han de treballar perquè el 155 quedi "derrotat a les urnes i la Generalitat es pugui reprendre on es va deixar".

"Persistir"

Notícies relacionades

El candidat de JxCat també ha cridat els independentistes a "persistir" el 21-D perquè, d'aquesta manera, diu, serà "impossible" que a la UE "no entenguin que la realitat va per sobre dels prejudicis".

Així mateix, ha assenyalat que el deure de la Comissió Europea és garantir que els estats protegeixin "la carta de drets humans i les directives europees" i ha demanat a l'Executiu comunitari que no només escolti els Estats membres, sinó també els ciutadans, perquè "els que es van manifestar ahir són ciutadans europeus".