CONFLICTE PER L'ART SACRE

La CUP crida a defensar les obres de Sixena com les urnes de l'1-O

Boya considera que es pot utilitzar aquest cas com a "bandera de la resistència davant el 155"

zentauroepp41237102 primer pla de la candidata de la cup per lleida  mireia boya171208094246

zentauroepp41237102 primer pla de la candidata de la cup per lleida mireia boya171208094246 / Oriol Bosch

1
Es llegeix en minuts

La cap de llista de la CUP per Ponent, Alt Pirineu i Aran, Mireia Boya, ha fet una crida als ciutadans perquè quan es presenti la Guàrdia Civil al Museu de Lleida per endur-se les obres de Sixena, les defensin com van fer l'1-O, quan molts catalans es van apostar a les portes dels col·legis electorals per evitar que els agents de l'institut armat i de la Policia Nacional s'emportessin les urnes del referèndum.

En una entrevista amb l'Agència Catalana de Notícies (ACN), Boya ha considerat que, més enllà que l'art sacre agradi o no, aquest cas es pot prendre com "una bandera de resistència del que està sent el 155". Segons ella, amb el conflicte de l'art de Sixena, l'Estat "vol humiliar Catalunya" i ha trobat una oportunitat per "robar l'art adquirit legalment per la Generalitat".

Notícies relacionades

La candidata cupaire s'ha mostrat convençuda que si les forces de seguretat de l'Estat van dilluns a buscar les obres, es trobaran la gent davant el museu, una actitud que el seu partit considera com la necessària per reivindicar la República a través de la desobediència i la via unilateral.

El titular del Jutjat número 1 de Primera Instància d'Osca va autoritzar ahir dijous la Guàrdia Civil a utilitzar la força per entrar al museu a recollir les obres i fer-ho a partir de les 0.00 hores de dilluns.