Entrevista

Romeva diu que no va marxar a Bèlgica pel seu compromís amb Junqueras

El conseller d'exteriors cessat denuncia haver patit un tracte "ignominiós" i "humiliant" durant el primer trasllat a la presó d'Estremera

zentauroepp41215057 pla mig de ra l romeva  somrient i aplaudint en ser rebut am171207103518

zentauroepp41215057 pla mig de ra l romeva somrient i aplaudint en ser rebut am171207103518 / Gemma Sanchez

1
Es llegeix en minuts

El conseller d'Exteriors cessat i número tres d'ERC a les eleccions catalanes del 21 de desembre, Raül Romeva, ha explicat que va decidir no anar-se'n a Bèlgica amb altres membres del Govern destituït per un compromís amb el vicepresident cessat i líder dels republicans, Oriol Junqueras.

"Sabíem les conseqüències però jo havia sigut cap de llista de JxSí i em vaig comprometre, entre altres coses, amb una persona que era l'Oriol", ha explicat en una entrevista a Catalunya Ràdio. "No podia de cap manera situar-me en un escenari en el qual jo estigués fora de la presó i ell (Junqueras) no", ha declarat el titular d'exteriors cessat.

L'exconseller Romeva ha afirmat haver rebut un tracte "ignominiós" i amb voluntat d'"humiliar" i "atemorir" durant el primer trasllat de l'Audiència Nacional a la presó d'Estremera. "Hi ha alguns que l''A por ellos' el tenen molt interioritzat", ha afirmat.

Romeva ha diferenciat aquest primer trasllat un cop la jutge Carmen Lamela decreta presó provisional sense fiança al tracte rebut durant l'estada dels consellers cessats a Estremera, que ha qualificat de "correcte".

Notícies relacionades

L'exconseller d'Exteriors ha criticat durament tant el seu empresonament com la no excarceració de Junqueras, Forn i els Jordis, ja que considera "injust, immoral i fals" que qualsevol dels polítics catalans presos tinguessin o tinguin intencions violentes.

"És important anar a votar massivament i guanyar el 21 de desembre perquè Oriol Junqueras, Joaquim Forn i els Jordis surtin de presó", ha sentenciat Romeva, i perquè "no hi hagi més dubtes sobre el que la gent vol per a Catalunya".