JUSTÍCIA

El Govern corregeix Catalá i no demanarà reformar l'euroordre

El portaveu Méndez de Vigo diu ara que el ministre no plantejarà a la UE cap canvi en la figura jurídica

El titular de Justícia va assegurar que aquesta eina no és "eficaç", però l'Executiu creu que funciona de manera "satisfactòria"

undefined41226912 madrid 07 12 2017 politica rueda de prensa posterior a la re171207145542

undefined41226912 madrid 07 12 2017 politica rueda de prensa posterior a la re171207145542 / DAVID CASTRO

1
Es llegeix en minuts
Pilar Santos

El ministre de Justícia, Rafael Cataláva assegurar dimecres en una conversa informal amb periodistes durant la recepció del Dia de la Constitució que la fugida a Bèlgica de Carles Puigdemont i diversos exconsellers havia posat de manifest que les ordres de detenció europees no són "àgils ni eficaces". Per aquest motiu, va argumentar, tenia intenció de demanar aquest divendres, a la reunió prevista a Brussel·les entre responsables de Justícia i Interior de la Unió Europea, que s'obri un debat sobre les euroordres per diagnosticar els "problemes" i buscar-hi "solucions".

Notícies relacionades

No obstant, el portaveu del Govern, Íñigo Méndez de Vigo, ha corregit aquest dijous el ministre i ha assenyalat que, segons l'Executiu, les ordres de detenció europees han tingut un recorregut "satisfactori" i per això Catalá no presentarà "una reforma de l'euroordre". "El ministre farà un balanç positiu d'aquests anys, no plantejarà formalment una modificació", ha afegit.

El portaveu de la Moncloa ha assenyalat l'"enorme" dificultat d'introduir canvis en una eina legal d'aquestes característiques i ha recordat que va ser un Govern espanyol (el de José María Aznar) el que va impulsar l'euroordre a principis de segle per lluitar contra la banda terrorista ETA.