CAMÍ DE LES URNES

Eleccions catalanes: Domènech presenta els comuns com a única "garantia progressista"

El candidat de Catalunya en Comú crida a revertir les retallades socials i recuperar successions

zentauroepp41226463 domenech domnech171207204241

zentauroepp41226463 domenech domnech171207204241 / Laura Cortes

1
Es llegeix en minuts
Toni Sust

Amb la llosa dels mals pronòstics que li donen les enquestes i l'estímul de la possibilitat que els seus escons siguin decisius en un complicat panorama postelectoral, el candidat de Catalunya en ComúXavier Domènech, ha exhibit aquest dijous la carta que, al seu parer, només poden jugar els comuns: la carta social. I ha advertit, en relació a possibles aliances de futur, que vol "allargar la mà a qui camina cap a polítiques progressistes".

En una entrevista a l'Agència Catalana de Notícies (ACN), Domènech ha afirmat que Catalunya en Comú és l'única "garantia progressista" entre les candidatures a les eleccions del 21-D i ha marcat dues línies vermelles en aquest camp a les quals ha cridat a comprometre's a respectar als partits d'esquerres: la reversió de les retallades socials que van arribar amb la crisi econòmica i la posada en marxa de una fiscalitat progressista i "més justa".

Mesures socials

Domènech ha subratllat que els comuns , i ha recordat que la CUP va aprovar uns pressupostos que no es corresponien amb el seu ideari, s'ha preguntat si ERC està disposada a "tornar a fer president algú de Convergència" i ha assegurat que el PSC ha emprès el camí cap a un pacte amb Ciutadans i el PP: "Amb aquest PSC no ens hi trobaran".

Notícies relacionades

El candidat ha desgranat propostes concretes: recuperar en part l'impost de successions, elevar l'impost del joc del 10% al 55% i apujar l'IRPF a rendes d'a partir de 60.000 euros, elaborar plans contra la violència masclista i contra l'atur juvenil i el de la població per sobre de 45 anys.

Iglesias i el feixisme

Preguntat per l'afirmació del líder de PodemPablo Iglesias, que l'independentisme ha despertat el feixisme, el candidat ha matisat la tesi però no l'ha negat. "Els responsables de les accions feixistes són els feixistes", ha dit. I ha afegit: "La pràctica de la unilateralitat ha deixat fora una part i ha frustrat l'altra, que ha generat una tensió social amb la qual fenòmens d'aquest tipus han aparegut".