RODA DE PREMSA A BRUSSEL·LES

Puigdemont: "L'Estat espanyol té por de perdre"

L'expresident compareix a Brussel·les amb els seus quatre exconsellers després de la retirada de l'euroordre

zentauroepp41211336 catalonia s sacked leader carles puigdemont speaks during a 171206132911

zentauroepp41211336 catalonia s sacked leader carles puigdemont speaks during a 171206132911 / EMMANUEL DUNAND

1
Es llegeix en minuts
Silvia Martinez

L'expresident de la Generalitat Carles Puigdemont i els quatre exconsellers que l'acompanyen a Bèlgica, Clara Ponsatí, Lluís Puig, Meritxell Serret i Toni Comín, estan convençuts que la seva decisió de traslladar-se a Bèlgica va ser correcta i si una cosa confirma la retirada de l'ordre europea de detenció i entrega per part del jutge del Tribunal Suprem Pablo Llarena és el fracàs de l'estratègia de l'Estat espanyol.

"Ha retirat l'ordre d'entrega perquè tenia por que el jutge belga decidís que el que hem fet és perfectament normal en un sistema democràtic", ha explicat el cap de llista de Junts per Catalunya a les eleccions del 21-D durant la seva segona roda de premsa a Brussel·les. "L'Estat espanyol té por de perdre, de fer el ridícul", ha afegit.

A penes un dia després que Llarena notifiqués a la Fiscalia de Brussel·les la retirada de l'euroordre, els cinc polítics catalans s'han presentat davant els mitjans de comunicació a Brussel·les com els grans guanyadors del pols polític que mantenen des de fa mesos contra l'Executiu de Mariano Rajoy. "Hem guanyat i el Govern espanyol ha perdut. La mirada del món els ha fet por", ha resumit Comín des de la sala de conferències de l'Husa President Park, el lloc triat per concedir la seva segona roda de premsa a la capital comunitària després de la que van fer el 31 d'octubre.

"Persecució política"

Notícies relacionades

Segons Puigdemont, l'última decisió judicial corrobora que o bé el Govern espanyol no era conscient que "tenien unes bases molt febles" per sostenir l'euroordre o simplement que era "un nyap jurídic". En tot cas, demostra, segons ell, el que sempre han denunciat, que "estem davant d'una persecució política que s'administra amb criteris polítics".

Sobre la possibilitat de tornar de Bèlgica després de les eleccions per prendre possessió del seu escó, l'expresident ha explicat que aquesta és la seva intenció, però ha admès que potser no podrà ser possible si es manté l'ordre de detenció espanyola. I ha assegurat que està preparat per quedar-se en aquest país de manera indefinida: "Des del moment en què prenc les meves decisions, estic preparat per a totes les conseqüències".