CAMÍ DE LES URNES

Eleccions a Catalunya: Artur Mas demana als votants d'ERC que recolzin ara JxCat

L'expresident català acompanya Carles Puigdemont en el primer acte de campanya a Bèlgica

Denuncia l'anormalitat de la campanya, de la qual diu que es beneficien els partits del 155

zentauroepp41216247 graf5245  bruselas  06 12 2017   el candidato de junts per c171206211933

zentauroepp41216247 graf5245 bruselas 06 12 2017 el candidato de junts per c171206211933 / Carlos Rey

1
Es llegeix en minuts
Silvia Martinez

"Demano el màxim nombre possibles de votants de Junts pel Sí que ara votin per Junts per Catalunya. Aquells 1,6 milions de persones que van votar per JxSí i van fer possible tirar endavant el que ara tenim, a aquestes persones els demano que recolzin sobretot aquesta candidatura". L'expresident de la Generalitat Artur Mas ha desembarcat aquest dimecres a Brussel·les per fer costat a la llista de Carles Puigdemont per a les eleccions del 21-D, denunciar la falta de normalitat de la campanya electoral i apel·lar al vot útil de l'independentisme.

"Aquesta campanya arrenca en condicions absolutament anormals, excepcionals", ha avisat. Excepcionals, ha afegit, perquè no tots els candidats juguen a la mateixa lliga. "Hi ha caps de llista a la presó i líders civils a la presó. Hi ha candidats que estan fent la campanya nedant contra corrent", ha explicat durant un breu míting de campanya amb Puigdemont i els exconsellers celebrat en una sala de reunions d'un cèntric hotel de Brussel·les on s'han congregat uns 300 simpatitzants que han rebut els dos expresidents amb crits de 'president, president' i 'llibertat, llibertat'.

Un primer acte de campanya, previ a la gran manifestació d'aquest dijous al centre del barri comunitari, en el qual ha criticat l'anormalitat del procés electoral que obliga Puigdemont i quatre exconsellers a fer campanya des de Bèlgica. Per a ells ha demanat el vot, no només als simpatitzants del PDECat, sinó també als de l'antiga coalició de JxSí perquè el que més mal fa als partits del 155 -pel PPPSOE i Ciutadans- és tornar-los "la pilota" guanyant Puigdemont i JxCat.

Front contra Rajoy i Rivera

Notícies relacionades

A judici de Mas, la majoria dels votants de JxSí han de poder recolzar aquesta candidatura. Si no és així, el dany a Madrid serà molt menor, avisa. "El que més tem allà [MarianoRajoy, el que més temen els de Ciutadans, [AlbertRivera, i el que més temen els poders fàctics de l'Estat espanyol és que la llista de JxCat guanyi aquestes eleccions", ha proclamat reiterant la falta d'alternatives de l'Estat per a Catalunya. "El projecte alternatiu es diu Codi Penal i usurpació de les institucions catalanes, que és el que significa el 155", ha avisat entre aplaudiments.

Per això, ha advocat per tirar "endavant amb la independència" perquè ho han "intentat tot" i sempre arriben a un punt en què xoquen "amb una paret granítica". I, "després de provar-ho tot" -ha puntualitzat- "tenim un projecte clar que tornarem a defensar el 21-D: com fer de Catalunya un país normal que visqui tranquil com un país del centre d'Europa".