CAMÍ DE LES URNES

La reaparició de Carles Mundó aixeca l'ànim a una ERC pansida per l'absència de Junqueras

L'exconseller es presenta a l'inici de campanya directament des de la presó d'Estremera

Marta Rovira llança els primers dards contra Ciutadans

Puigdemont ha participat en l’acte del PDECat des d’una pantalla gegant. / ATLAS VÍDEO

1
Es llegeix en minuts

"Em fot". Marta Rovira va ser així d'explícita quan va voler descriure com l'ha marcat la no excarceració d' Oriol Junqueras. L'inici de campanya dels republicans, a Vic, la vila natal de la candidata 'real' davant l'absència del líder indiscutit, va ser un llarg record i lament de la situació judicial de l'independentisme. "Aquesta és una nit freda", ha reconegut la mateixa secretària general de Esquerra. Això sí, la reaparició de l'exconseller Carles Mundó, directament arribat de la presó d'Estremera, va ser acollida amb entusiasme i emoció.

Mundó ha transmès un "encàrrec" directe del mateix Junqueras, de qui s'ha acomiadat a les quatre de la tarda: "No defalliu per guanyar la llibertat i guanyar les eleccions del 21-D". "Només amb una victòria clara es podrà alliberar els companys presos", ha reblat Mundó, fent-se ressò de les paraules de Junqueras a aquest diari, dissabte passat.

Primeres pinzellades

Notícies relacionades

Amb tot, Rovira va donar unes pinzellades del que se suposen que seran els eixos de la campanya, quan el 'dol' per Junqueras doni pas al fragor de la batalla.

Així, ha carregat contra un dels seus adversaris, el del bàndol constitucionalista, Ciutadans. "Només ERC pot frenar les polítiques repressives i populistes d'Albert Rivera o Inés Arrimadas", ha afirmat, abans de sentenciar: "Amb repressió i populisme no s'aixeca un país". També ha dirigit els seus dards al president del Govern, Mariano Rajoy, a qui ha retret la seva "manipulació".