RETRET A CIUTADANS

Feijóo parafraseja el regidor de la CUP: "Per fer una truita s'ha de trencar ous"

El president gallec retreu a Ciutadans que "mai han fet una truita" per la seva falta d'experiència al Govern

El regidor de la CUP va ser detingut per un presumpte delicte de sedició per pronunciar les mateixes paraules

zentauroepp41201671 barcelona 05 12 2017   elecciones 21 d xavier garcia albiol 171206084815

zentauroepp41201671 barcelona 05 12 2017 elecciones 21 d xavier garcia albiol 171206084815 / CARLOS MONTANYES

1
Es llegeix en minuts
Júlia Regué

Malgrat intentar per activa i per passiva rebutjar entrar en el marc mental del procés, el president de la Xunta de Galícia, Alberto Núñez Feijóo, ha repetit aquest dimarts una de les frases que passaran a la història del diccionari independentista. "Per fer una truita s'ha de trencar ous", ha afirmat el popular, emulant les paraules del regidor de la CUP a VicJoan Coma.

L'anticapitalista les va pronunciar en un ple de l'Ajuntament de la ciutat per apel·lar a la desobediència del Tribunal Constitucional (TC) i aquesta mateixa frase li va costar una detenció i una acusació per un delicte d'incitació a la sedició, pel qual va declarar davant l'Audiència Nacional.

Notícies relacionades

Feijóo ha utilitzat la frase per atacar Ciutadans, en el seu discurs en un míting del PP a la Casa Galícia a Barcelona per donar un reconeixement a Xavier García Albiol. Els ha retret, sense mencionar les sigles del partit liderat per Inés Arrimadas, que "no han fet res". "Hi ha polítics que no han fet una truita en sa vida", ha prosseguit, per erigir el PP com un partit de govern. "No han gestionat un euro públic en la seva vida, no han hagut de decidir com s'arriba a final de mes en la seva vida i han viscut a costa dels governs que sí han governat", ha rematat davant els seus fidels votants.

El president gallec també ha usat la comparativa amb els bombers per assegurar que "quan hi ha una emergència, governa el PP".