INVESTIGACIÓ JUDICIAL

#EnfoCATs: llegiu el document que ha deixat Junqueras a la presó

El jutge del Suprem veu en aquest text indicis de l'existència d'un "comitè estratègic" que va impulsar el procés

junqprats

junqprats

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El principal argument del jutge del Tribunal Suprem Pablo Llarena per mantenir en presó preventiva Oriol Junqueras es troba en un document anomenat #EnfoCATs, incautat durant un registre ordenat pel Jutjat d'Instrucció número 13 de Barcelona. Segons Llarena, aquest text aporta indicis de l'existència d'un "comitè estratègic" que va exercir una funció "definitòria" de com portar a terme les actuacions del procés, així com la "violència i tumults" que constitueixen l'essència dels delictes investigats.

A #EnfoCATs es detalla que la ciutadania s'havia d'implicar d'una manera activa "incrementant-se el nivell de conflictivitat segons sigui la resposta de l'Estat, però sempre sota el lideratge (...) de tots els actors implicats".

Document

#EnfoCATs, el document que manté Junqueras a la presó.

#EnfoCATs, el document que manté Junqueras a la presó

El magistrat considera que tant Junqueras com la resta d'implicats que segueixen empresonats -Joaquim Forn, Jordi Sànchez i Jordi Cuixart- integraven aquest "comitè estratègic" que havia d'orientar i dirigir estratègicament la implantació del pla, alineant tots els actors implicats i fent que es mobilitzessin els recursos humans financers necessaris.

Quatre elements fonamentals

Notícies relacionades

En aquest punt el jutge detalla quatre elements continguts en aquest document: la "manipulació social" -categoritzant els catalans segons el seu posicionament ideològic-, el control efectiu de les institucions, la necessitat de treballar una credibilitat internacional i la redimensió de les estructures autonòmiques -Mossos, Centre de Telecomunicacions i Tecnologies de la Informació (CTTI), Hisenda pròpia, Agència de Protecció Social)-.

En el cas dels quatre investigats que segueixen a la presó, el jutge assenyala que van dirigir les mobilitzacions "que van posar en risc la violenta explosió social (...) i que aquests encausats van arribar fins i tot a intervenir en la seva execució material", com considera que és el cas de Sànchez i Cuixart.