CAMÍ DE LES URNES

Albiol: "El 21-D, 'a por ellos'"

El candidat del PPC arrenca la campanya amb l'expressió que es va fer famosa en el comiat de guàrdies civils traslladats a Catalunya per l'1-O

Va finalitzar la seva locució amb un ’A por ellos’. / ACN VÍDEO

1
Es llegeix en minuts

El candidat del PPC, Xavier García Albiol, va triar ahir a la nit una controvertida manera d'obrir la campanya electoral del PPC per als comicis del 21 de desembre: "El 21-D, a por ellos, va sentenciar abans de desplegar el cartell del seu partit, parafrasejant l'expressió que es va fer famosa en els comiats d'agents de la Guàrdia Civil i la Policia Nacional que es van traslladar a Catalunya per a l'1-O.

Albiol va celebrar el primer míting de campanya a la sala Bikini de Barcelona davant uns 150 militants amb una crida a capgirar les enquestes (segons el sondeig del CIS, baixarien d'11 a 7 diputats). Per aconseguir-ho, va fer una cridar a "sortir amb força i amb convenciment". "Més enllà de les dificultats i que alguns ens intentin silenciar per representar el partit del Govern d'Espanya, som els que representem l'essència de la majoria de catalans", va afegir.

Notícies relacionades

El PPC va reproduir a l'escenari de la coneguda sala de festes barcelonina un balcó on penjaven les banderes catalana i espanyola, com una metàfora de l'unionisme als carrers de Catalunya que crida "prou" al nacionalisme.

En aquest inici de campanya el van acompanyar la ministra de Sanitat, Dolors Montserrat, i la vicesecretària d'estudis i programes del PP, Andrea Levy.