Iceta considera una "mala notícia" que Junqueras, Forn i els Jordis continuïn a la presó

Les reaccions a la decisió del jutge del Tribunal Suprem no s'han fet esperar i l'independentisme l'ha criticat durament per Twitter

zentauroepp40435560 madrid 06 10 2017 salida de jordi cuixart de onmium y jordi 171204101810

zentauroepp40435560 madrid 06 10 2017 salida de jordi cuixart de onmium y jordi 171204101810 / JUAN MANUEL PRATS

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El secretari general del PSC, Miquel Iceta, ha qualificat d'una "mala notícia" la decisió del jutge Llarena del Tribunal Suprem de mantenir l'exvicepresident Junqueras, el conseller Joaquim Forn i els Jordis a la presó. Les crítiques d'aquesta última hora han sigut transversals, tant des de personatges de l'independentisme, com d'altres forces del catalanisme polític.

El cap del grup municipal d'ERC a Barcelona, Alfred Bosch, s'ha mostrat més contundent que Iceta i ha considerat la decisió del jutge com una "nova injustícia" i ha cridat a respondre-la a les eleccions del 21 de desembre. En la mateixa línia s'ha expressat el portaveu d'Òmnium Cultural, Marcel Mauri, que també per Twitter ha fet una crida a "omplir les urnes de llibertat" i ha afirmat que no descansaran "fins que torneu a casa".

El candidat de Catalunya En Comú per a la presidència de la Generalitat, Xavier Domènech, també ha parlat d'"absoluta injustícia", a diferència dels candidats constitucionalistes, Inés Arrimadas i Albiol. La líder de C's no ha entrat a valorar la decisió i s'ha limitat a declarar que "respecta" la decisió del jutge, de la mateixa manera que hauria respectat un auto provisional diferent.

Notícies relacionades

El líder del PPC sí que ha opinat sobre la qüestió i ha afirmat que aquesta decisió demostra que "la Constitució espanyola no és un xiclet que s'estira fins a permetre la independència", tal com ha expressat al seu compte de Twitter.

Per la seva banda, la CUP ha reivindicat des del seu compte oficial de Twitter la "Llibertat dels presos polítics sense condicions".