LA QÜESTIÓ CATALANA

Puigdemont refreda el full de ruta amb ERC i la CUP

"No crec que hàgim d'explicitar-lo en paper", diu l'expresident sobre un programa comú

zentauroepp41175504 graf3086  barcelona  03 12 2017   el expresidente de la gene171203141121

zentauroepp41175504 graf3086 barcelona 03 12 2017 el expresidente de la gene171203141121 / Alberto Estevez

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

Carles Puigdemont ha refredat la possibilitat de traçar un full de ruta en comú amb ERC i la CUP. El candidat referencial de Junts per Catalunya ha rebaixat el seu interès de plasmar per escrit un acord de programa amb les altres formacions independentistes de cara a les eleccions del 21-D en una entrevista concedida a Nació Digital a Brussel·lesNació Digital

El president cessat assenyala que ningú té dubtes de les aspiracions de les tres candidatures, inclosa la seva, en què s'integra el PDECat. Per això veu innecessari formalitzar cap classe de pacte. "Fer-ho formaria part d'unes eleccions convencionals i no crec que hi hagi cap independentista, voti el que voti, que tingui cap dubte del que proposem i volem JuntsxCat, ERC i la CUP, i més gent fins i tot".

"Tenim la força de les urnes. I les tenim a l'abast i les volem fer servir per a tothom. No crec que hàgim d'explicitar-lo en un paper. Som la mateixa causa amb accents i veus diferents. Ningú ha de tenir dubtes que la derrota del 155 serà coral, i la resposta, col·lectiva", afirma Puigdemont. 

Decisió sobre la posada en llibertat

Aquesta entrevista es va fer el mateix dia en què el líder independentista va participar en un acte en un teatre d'Anvers en què va comentar que, segons ell, resulta "insostenible que hi hagi eleccions a Catalunya amb una gran part dels candidats a la presó", de manera que espera que el jutge del Tribunal Suprem advoqui per la seva posada en llibertat aquest dilluns. I això no està tan clar que passi, almenys en la seva totalitat.

El Confidencial especula avui que el jutge Pablo Llarena, del Tribunal Suprem, estudia denegar l'excarceració a l'exvicepresident Oriol Junqueras i a Jordi Sànchez i Jordi Cuixart, pel seu paper de pes en el procés i en l'estratègia per aconseguir la independència. El mateix Junqueras mostrava la seva desconfiança en una entrevista en exclusiva publicada a la presó d'Estremera avui per aquest diari. "Ens tenen moltes ganes. Ja ho veurem", diu. 

Compareixença de Puigdemont

Notícies relacionades

Llarena notificarà dilluns als vuit exconsellers i als líders d'ANC i Òmnium Cultural la seva decisió sobre si els manté a la presó o acorda posar-los en llibertat, com així han sol·licitat tots els investigats contra el criteri de la fiscalia.

Puigdemont i els quatre exconsellers que l'acompanyen a Brussel·les compareixeran també dillund a partir de les 09.00 hores davant el Tribunal de primera instància de Brussel·les que ha de decidir sobre la seva entrega a Espanya. Tot plegat, hores abans que arrenqui formalment la campanya electoral a Catalunya.