PROGRAMA ELECTORAL

La CUP adverteix: o República o "boicot"

Els anticapitalistes plantegen la no assistència als plens o el vot de bloqueig si ERC i JxCat no estan per la República

jregue41177236 dissabte  18 novembre 2017 13 40 acn   rafa garrido el cap d171203175846

jregue41177236 dissabte 18 novembre 2017 13 40 acn rafa garrido el cap d171203175846

1
Es llegeix en minuts
Beatriz Pérez

No hi ha marxa enrere. La República derivada del referèndum de l'1 d'octubre ha de ser desenvolupada i implementada. És el punt principal del programa amb què la CUP es presenta a les eleccions del pròxim dia 21, tancant així la porta a qualsevol negociació amb l'Estat.

Això sí, la candidatura (el cap de llista és Carles Riera seguit de Maria Sirvent) crida a "no repetir els mateixos esquemes de classe" i les "mateixes indefinicions polítiques" en què el bloc independentista, segons ells, ha incorregut els últims dos anys. És aquí on advoca per introduir novament la "perspectiva de classe". L'agenda social torna a ser prioritària. I, paral·lelament aquesta vegada, la lluita per la llibertat dels polítics independentistes a la presó i l'amnistia.

Una altra novetat: la CUP crida a fer "boicot" a ERC i Junts per Catalunya en cas que reculin i no acatin el compromís de fer efectiva la República. Aquest "boicot" es farà mitjançant la no-assistència als plens o el vot de bloqueig. La finalitat és "desemmascarar el verdader programa autonomista d'alguns autodenominats independentistes".

Notícies relacionades

Dissabte, a dos dies de l'inici de la campanya electoral, el secretariat de la CUP va dimitir davant la necessitat d'un "procés de renovació" després de "dies de debats". Mantindrà les funcions fins al nou període. 

Els sondejos donen als anticapitalistes menys de 10 escons, els que van aconseguir en l'anterior legislatura. Això s'entén, en part, per un retorn del vot prestat d'aquells votants d'ERC que el 2015 no van voler recolzar la llista de Junts pel Sí, encapçalada per CDC.