decisió sorprenent

El secretariat de la CUP dimiteix i obre un procés de renovació dos dies abans de l'inici de la campanya

L'òrgan executiu es renovarà com a reflex dels canvis interns que registra el partit

Endavant i Anna Gabriel semblen consolidar-se en les estructures de poder de la formació

zentauroepp41162737 la n mero 2 dels cupaires a la llista per barcelona maria s171203120747 / Nuria Julia

zentauroepp41162737 la n mero 2 dels cupaires a la llista per barcelona  maria s171203120747
zentauroepp40499160 barcelona 10 10 2017  carles puigdemont president de la gene171011103848

/

2
Es llegeix en minuts

Els 15 membres del secretariat nacional de la CUP van notificar aquest dissabte durant el consell polític la seva decisió d'abandonar l'òrgan executiu. Expliquen la decisió davant la necessitat d'un "procés de renovació" del secretariat després de "dies de debats" i tenint en compte el "context intern i extern" del seu òrgan i de la mateixa organització. L'obsessió per la rotació de càrrecs en el si de la CUP porta a la coherència que la cúpula del partit estigui representada fidelment en tots els seus òrgans de direcció. En una missiva als afiliats, el secretariat nacional explica que les eleccions del 21-D són "l'últim repte" que afronta com a equip de treball després de 18 mesos de "tasca col·lectiva" i que és un "bon moment" perquè l'organització es doti d'un nou equip de militants per afrontar els reptes de futur.

Notícies relacionades

El procés s'iniciarà, segons expliquen en la carta divulgada per l'agència ACN, quan marqui el calendari detallat que se sotmetrà a votació en el consell polític el 9 de desembre. La data exacta en què començarà el procés s'escollirà sobre la base de la "voluntat de facilitar que hi hagi llistes col·lectives en la convocatòria", tenint en compte que les dates de final d'any coincideixen amb un període de vacances. Mentrestant, el secretariat nacional mantindrà les seves funcions fins a la proclamació dels nous membres per garantir el relleu polític.

El secretariat nacional del partit es compromet a impulsar durant aquestes setmanes el debat al voltant de les assemblees nacionals previstes per al primer semestre del 2018. En qualsevol cas, la dimissió en bloc del secretariat dels cupaires sembla traslladar un cert missatge de debilitat i falta de cohesió dins el partit. Els seus integrants van ser elegits el juny del 2016, quan sis integrants van abandonar el càrrec després de denunciar "actituds sectàries i maquiavèl·liques" a l'hora de decidir sobre la investidura d'Artur Mas i sobre l'esmena a la totalitat els pressupostos de llavors. L'actual secretariat va rebre el suport del 76,23% dels vots de la militància. El secretariat sortint està integrat a l'inici per l'exdiputat Quim Arrufat; Natàlia Sánchez, candidata ara per Girona; Lucas Salellas; Núria Gilbert; Dani Corpas; Anna Gabaldà; Juanma Rojas; Elisabet Punset; Eduardo Càliz; Aida Sanuy; Ricard Torné; Laura Rafecas; Xevi Generó; Albert Serrats, i Òscar Simón. El sector d'Endavant, en què militen Anna Gabriel i Carles Riera, és el que està adquirint més protagonisme en el partit de cara a les pròximes eleccions. Els seus partidaris seran els que presumiblement assumiran més cotes de poder en les estructures del partit.