EDITORIAL D''ESTAT DE GRÀCIA'

Catalunya Ràdio: "¿I si els ninots els va penjar la ultradreta?"

El programa de Roger de Gràcia posa en dubte l'autoria independentista dels ninots penjats d'un pont de la C-17 amb logotips del PP, C's i PSC

dp801okxuaaofev-1

dp801okxuaaofev-1

1
Es llegeix en minuts

Un programa de Catalunya Ràdio ha posat en entredit l'autoria independentista d'un macabre simulacre d'execució que es va trobar en un pont de la C-17 al seu pas pel terme municipal de Malla (Osona). "També podria ser que ho haguessin fet els ultradretans fent veure que són independentistes", ha llançat Roger de Gràcia a l'editorial del seu programa Estat de GràciaRoger de GràciaEstat de Gràcia.

Societat Civil Catalana va ser la primera a denunciar "ràpidament" amb una fotografia publicada al seu compte de Twitter el suposat ajusticiament. S'hi veuen uns ninots amb forma humana amb els logotips de C's, PSC i PPC al pit, penjats dels peus en un pont.

Consells periodístics

El presentador del programa ha començat el seu editorial recordant precisament aquest fet, que fos l'organització que ha convocat les manifestacions per la unitat d'Espanya la primera a advertir el fet, i que mitjans com a La Sexta i Abc se'n fessin ressò. "Mira, la revolució dels somriures, diuen".

"Pot ser que els hagin penjat independentistes. Podria ser... Però després de set anys de reclamacions cíviques i pacífiques i després que s'aturés amb protestes pacífiques l'AVE de Girona i a l'acabar es recollís tota la runa..., també podria ser que no ho hagin fet els independentistes, sinó la ultradreta fent veure que són independentistes".

Notícies relacionades

I acaba la seva al·locució amb un consell periodístic: "Primer s'ha de dubtar, després investigar i després opinar".

El PP va denunciar davant els Mossos d'Esquadra el "simulacre d'assassinat de votants". La policia catalana, que es va encarregar de retirar els ninots, ja ha obert una investigació per aclarir els fets.