Entrevista

Mas, sobre el 21-D: "Si guanyen els no independentistes, s'hauria d'aparcar el procés"

L'expresident també ha opinat que els exconsellers presos "han de dir el que correspon per sortir de la presó"

zentauroepp41146846 01 12 2017 onda cero entrevista a artur mas171201114533

zentauroepp41146846 01 12 2017 onda cero entrevista a artur mas171201114533

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

L'expresident Artur Mas ha declarat que si en els comicis del 21 de desembre les forces independentistes no aconsegueixen una majoria en escons "s'hauria d'aparcar el procés", segons ha afirmat en una entrevista a Onda Cero. Ha admès que com a "bon demòcrata" acceptarà de "bon grat" qualsevol resultat i espera que si guanya el bloc independentista, la resta de forces facin el mateix.

El president del PDECat ha concedit l'entrevista des de Madrid, on ha anat per donar suport als exconsellers presos i els Jordis en la vista davant el jutge del Tribunal Suprem, que els pot concedir la llibertat provisional. En aquest sentit, Mas ha opinat que “en la declaració d'avui han de dir el que correspon per sortir de la presó i fer campanya”, en la mateixa línia expressada des de Bèlgica per Carles Puigdemont.

Al seu torn, ha carregat una vegada més contra la querella presentada per la fiscalia: “Em pregunto quins són els actes delictius. Organitzar un referèndum no és un delicte penal que es pugui jutjar”. Un acte amb un cost que ha xifrat en no més de 25.000 euros i que, per tant, segons la seva opinió, no justifica "enviar a la presó". Si bé ha reconegut que "és molt probable que la desobediència existeixi".

Notícies relacionades

Sobre l'anunci d'ERC de reclutar 14.000 apoderats per fer un recompte "paral·lel" amb l'objectiu d'evitar una "tupinada" de l'Estat, en paraules del portaveu d'ERC, l'expresident Mas ha declarat que "la forma de garantir que no hi ha error en el recompte de vots és que hi hagi molts interventors i apoderats que garanteixin que les coses es fan correctament”.

Des de la seva posició personal, l'expresident ha comentat que “per deixar de ser independentista hauria de recuperar una confiança bàsica en què és possible una entesa d'igual a igual entre Catalunya i l'Estat espanyol”.