TRIBUNAL SUPREM

Les caixes de solidaritat, "preparades" per fer front a les fiances

L'ANC, ERC i el PDECat confirmen que compten amb diners per poder consignar els diners per eludir la presó

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

L'ANCERC i el PDECat tenen preparats diners per afrontar les possibles fiances que el jutge del Tribunal Suprem Pablo Llarena imposi als exconsellers presos, a l'expresident de l'ANC Jordi Sànchez i al líder d'Òmnium Cultural Jordi Cuixart, citats avui a declarar. Així, en cas que el magistrat opti per aixecar-los la presó incondicional decretada per la jutge de l'Audiència Nacional Carmen Lamela i opti per una fiança perquè puguin eludir la presó, les entitats i els partits independentistes podrien avui mateix consignar els diners i agilitzar la seva posada en llibertat.

Segons va explicar ahir a la nit a Vic el vicepresident de l'ANC, Agustí Alcoberro, la caixa de solidaritat de l'entitat "està preparada per actuar". "Ara mateix hi ha fons per plantejar una resposta", va afegir, i va confiar que en aquesta ocasió les fiances no arribin a la xifra "insòlita" imposada a Carme Forcadellque va ser de 150.000 euros. En el cas dels altres membres de la Mesa investigats, el magistrat del Suprem va demanar 25.000 euros.

Notícies relacionades

Aquest divendres, l'exconseller Francesc Homs, que en la seva condició d'advocat coordina les defenses dels membres del PDECat empresonats, ha assegurat que el partit compta amb una "quantitat raonable" d'efectiu per fer front a les fiances que es puguin imposar als exconsellers Meritxell Borràs, Josep Rull, Jordi Turull i Josep Forn.

"Està tot previst per poder fer efectives les fiances que s'acordin, esperem que sigui una fiança proporcional i en conseqüència tenim previst la possibilitat de consignar les fiances", ha afegit, en la mateixa línia, la diputada d'ERC al Congrés Ester Capella.