Barcelona

Dues regidores de la CUP, innocents d'agredir un guàrdia urbà

El jutge absol Rovira i Lecha d'un delicte lleu de lesions durant una protesta davant la Ciutat de la Justícia

cup

cup

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Les regidores de la CUP per Barcelona María José Lecha i Maria Rovira han sigut absoltes en el judici per delicte lleu de lesions en relació amb la suposada agressió sobre un guàrdia urbà en una protesta davant la Ciutat de la Justícia. La fiscalia els reclamava una multa de 180 euros, més 245 d'indemnització per a l'agent. La decisió del titular del Jutjat d'Instrucció número 16 de Barcelona l'ha fet pública la formació anticapitalista a través del seu compte de Twitter.

Els fets que van provocar la denúncia van tenir lloc el desembre de l'any passat davant la Ciutat de la Justícia, on les regidores de la CUP es van reunir juntament amb altres simpatitzants i militants de la formació per donar suport a l'ara exregidor Josep Garganté, també de la CUP, en el judici per suposades coaccions lleus a un metge d'un ambulatori perquè modifiqués un comunicat mèdic d'un venedor ambulant. Judici en què el llavors regidor va ser absolt

Notícies relacionades

L'urbà relata a la seva denúncia que un grup de manifestants, entre ells del sindicat de funcionaris CSIF, s'havien concentrat a les portes dels jutjats per protestar contra Garganté, moment en què els van increpar els partidaris de la CUP. Els Mossos d'Esquadra van haver de fer un cordó policial per separar els dos grups.

L'agent va denunciar que Lecha i Rovira el van insultar, desqualificar, amenaçar i agredir. Al principi va presentar denúncia per delictes greus, com atemptat a l'autoritat, desobediència i desordres públics, cosa que també va ser desestimada pel jutge.