Entrevista

Puigdemont no descarta la via unilateral, tot i que prioritza el diàleg

L'expresident defensa no poder "renunciar a la unilateralitat si l'Estat no renuncia a la seva"

puigdemont

puigdemont

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El president de la Generalitat cessat, Carles Puigdemont, ha afirmat que no renuncia a la via unilateral, tot i que dona prioritat a la negociació i al diàleg a Catalunya. Puigdemont justifica aquesta afirmació en l'aplicació "unilateral" de l'article 155 de la Constitució per part de l'Estat, segons ha expressat en una entrevista al diari digital El Nacional

"Tenim un Estat que ens aplica amb tota la contundència i tota la il·legalitat la seva unilateralitat [...]. ¿I nosaltres hem de dir no, democràticament renunciem a una via democràtica?", es pregunta l'expresident en referència a preservar l'opció unilateral. "Fem una mica de gràcia, a vegades", ha comentat al respecte.

Carles Puigdemont ha precisat que, si l'Estat "renuncia a la unilateralitat", llavors es podrà parlar "en altres termes". Així mateix, ha considerat que la declaració unilateral d'independència "no ha sigut desautoritzada per ningú" i que el resultat de l'1-O "és vigent".

Notícies relacionades

I en aquest context ha apuntat que el 21-D els catalans "podran defensar la legitimitat de la república, pesi a qui pesi". L'expresident de la Generalitat i número u de la llista Junts per Catalunya ha assegurat que, si surt elegit diputat, prendrà possessió de l'escó, però en canvi ha dit que no té decidit si prendrà possessió del càrrec si és investit president.

Pel que fa a les declaracions dels consellers a la presó, ha assegurat que no n'ha vist "cap, vagi a la llista que vagi, dient que si estan al Govern de la Generalitat acceptaran el 155", i ha demanat "no confondre el que és una legítima i comprensible estratègia de defensa amb el que són els compromisos i les decisions polítiques".