Davant el 21-D

El Cercle exigeix als partits que se cenyeixin a la llei

El fòrum econòmic afirma que les eleccions han d'obrir una nova etapa de "diàleg i entesa"

Reclama més atenció a qüestions socials i econòmiques, després d'anys de Govern bolcat en el procés

lpedragosa24951784 brugera161114200846

lpedragosa24951784 brugera161114200846 / JOAN PUIG

1
Es llegeix en minuts
Agustí Sala
Agustí Sala

Redactor en cap d'Economia

Especialista en Economia

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Compromís amb la legalitat vigent. El Cercle d'Economia reclama als partits que concorren a les eleccions a Catalunya del 21 de desembre (21-D) que es comprometin a desenvolupar "la seva futura acció política en el marc de la legislació vigent". El prestigiós fòrum, que agrupa economistes, empresaris i acadèmics, recorden que "va ser el fet concret d'anunciar una declaració unilateral d'independència (DUI), el que va despertar l'alarma i la reacció immediata" de les empreses.

En aquest sentit, com ja van fer en una d'anterior davant la perspectiva d'una DUI i la petició d'eleccions immediates, alerten que la dinàmica de fugues de domicilis socials i fiscals "pot consolidar-se, o fins i tot accelerar-se, si no som capaços de garantir aquella mínima previsibilitat que exigeixen ciutadans i empreses".

Desocupació

El Cercle adverteix que "si la política catalana no recondueix de forma urgent aquesta deriva, els ciutadans es veuran abocats a patir les seves conseqüències, de forma ja directa o immediata, com per exemple, amb un augment de la desocupació". En aquest context, agreguen, "la convocatòria d'eleccions per al pròxim 21-D es converteix en una oportunitat ja que, sigui quin sigui el resultat, s'ha d'iniciar una nova etapa en què prevalgui la voluntat de diàleg i entesa. L'alternativa és el caos".

Rellevància de la campanya

Notícies relacionades

És per això que la campanya adquireix més rellevància que en anteriors ocasions. En aquest context, els partits han de "clarificar propostes i arribar a uns acords bàsics sobre el nostre futur immediat".

Aquest organisme apel·la a "l'indispensable govern de totes aquelles qüestions socials i econòmiques que incideixen directament en el benestar del ciutadà". I recorden que en els últims anys, els Executius a Catalunya han protagonitzat una "extrema focalització en el procés".