Eleccions 21-D

Miquel Iceta: "M'han prohibit ballar durant aquesta campanya"

Els assessors del partit li han desaconsellat ballar, cridar i ha de portar sempre corbata, per donar imatge de president

zentauroepp31209200 cornella de llobregat 24 09 2015 elecciones autonomicas psc 171124110139

zentauroepp31209200 cornella de llobregat 24 09 2015 elecciones autonomicas psc 171124110139

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

La imatge d'un Miquel Iceta desfermat al ritme de Queen dalt d'un escenari no serà una de les que protagonitzaran la campanya electoral del 21 de desembre. Així ho ha revelat el mateix primer secretari del PSC, que ha explicat que el seu comitè de campanya li ha demanat expressament que aquesta vegada no balli ni cridi, com ha fet en altres ocasions, i que en canvi sí que porti corbata per donar una imatge presidencial.

Tot això ho ha explicat en la presentació a Barcelona del llibre Iceta. El estratega del Partido Socialista, del periodista Raúl Montilla. "No es pot ballar, no es pot cridar i s'ha de portar corbata de manera permanent", ha explicat entre rialles Iceta que li ha dit el director de la campanya socialista, Salvador Illa.

El ball d’Iceta a ritme de Queen el primer dia de campanya es viralitza a les xarxes socials. / periodico

Ha ironitzat que quan va ballar, durant l'última campanya electoral, "la situació era bastant desesperada", i ha afirmat que malgrat que és "bastant disciplinat", en aquesta campanya "no es pot descartar res". "Illa és bastant estricte i intentaré obeir. Ara que anem per la presidència no podem fer aquestes coses", ha afegit.

Iceta ha assegurat que a les autonòmiques de fa dos anys, quan també va ser candidat, va acceptar per "certa obligació política", ja que sentia que li "tocava fer-ho" degut al mal moment del seu partit.

"Ara tinc ganes de presentar-me i de ser president", ha subratllat el candidat del PSC abans de confessar: "Tendeixo a ser molt sincer i això a vegades té problemes".

Iceta, que ha aprofitat l'acte per repassar la seva llarga trajectòria política, ha defensat les accions de govern dels tripartits liderats pels socialistes, i ha afirmat que "l'empremta real que han deixat al país ha sigut enormement positiva".

Notícies relacionades

"Tot el que ha vingut després ha sigut molt pitjor", ha assenyalat Iceta, que, no obstant, creu que "tot hauria sigut millor" si el relleu al capdavant de la Generalitat s'hagués produït l'any 1999 i no quatre anys més tard, "quan el PSC ja no estava tan fort". També ha ironitzat en aquest sentit sobre el "federalisme asimètric" proposat per l'expresident Pasqual Maragall, i ha afirmat que "a Madrid quan l'anomenen encara ensopeguen".

Iceta també ha repassat diversos episodis interns que ha viscut al PSC -"les batalles internes als partits tendeixen a ser molt dures", ha comentat-, i ha afirmat que l'organització que lidera "encara està una mica encarcarada", en el sentit que no facilita que s'hi incorporin de manera còmoda persones alienes.