Entrevista a Catalunya Ràdio

Núria Marín afirma que a Puigdemont se li va assegurar que si convocava eleccions no s'aplicaria el 155

Responsabilitza ERC del fet que no es convoquessin i avisa els seus aliats de l'antiga Unió: "Formar part d'una llista no significa ser conseller"

zentauroepp32938273 hospitalet    26 02 2016    barcelona        el presidente d171124102720

zentauroepp32938273 hospitalet 26 02 2016 barcelona el presidente d171124102720

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

L'alcaldessa de l'Hospitalet de Llobregat i membre de l'executiva del PSOE, Núria Marín, ha assegurat que al president de la Generalitat cessat, Carles Puigdemont, se li va garantir que, si convocava eleccions autonòmiques, no s'aplicaria l'article 155 de la Constitució a Catalunya.

"No s'hauria aprovat per part del Senat. Estava pactat. Era un compromís que es va fer arribar al president de Catalunya", ha afirmat en una entrevista a Catalunya Ràdio en què ha relatat que ella va intentar mediar entre Puigdemont i el Govern central juntament amb el primer secretari del PSC, Miquel Iceta, i el lehendakari, Iñigo Urkullu.

 

Marín ha assenyalat l'exvicepresident Oriol Junqueras i les amenaces d'ERC d'abandonar el govern si Puigdemont convocava eleccions com a responsables de la intervenció de Madrid en l'autonomia catalana. No obstant, s'ha mostrat contrària a l'aplicació del 155, encara que l'ha justificat perquè "hi ha hagut una qüestió prèvia que és la declaració d'independència" que va aprovar el Parlament el 27 d'octubre.

"Si hi ha hagut algú que ha lluitat contra el 155 han sigut els socialistes i Miquel Iceta, que han lluitat fins a l'últim segon perquè no s'activés", ha sostingut l'alcaldessa de l'Hospitalet, que també ha celebrat que el Govern hagi restringit la seva aplicació al cessament del Govern català, la dissolució del Parlament i la convocatòria d'eleccions.

La líder socialista ha demanat a les formacions que concorren en els comicis del 21 de desembre que expliquin quina solució plantegen per a la situació política catalana, perquè "la posició del PP i C's de no fer absolutament res és un error i no es pot oferir als ciutadans de Catalunya una no-solució".

Notícies relacionades

També ha criticat la via plantejada pel sobiranisme i ha rebutjat consultar els catalans sobre la independència: "Amb un referèndum no solucionem el tema. Fer un referèndum és fer un referèndum, però no soluciona el problema".

Ha apostat perquè el primer secretari del PSC, Miquel Iceta, lideri un Govern "amb els suports que facin falta", i ha advertit que la presència d'Units per Avançar a la llista dels socialistes no els garanteix un lloc en un hipotètic Govern. "Formar part d'una llista no significa ser conseller", encara que ha puntualitzat que desconeix si s'ha arribat a un acord amb Ramon Espadaler i la resta de democristians que s'han sumat a la candidatura sobre la qüestió.