Neus Munté critica Santi Vila per donar-li la mà a Rajoy

La vicepresidenta del PDECat ha retret a Vila que assistís a un acte amb el president del Govern en lloc de manifestar-se per la llibertat dels presos

zentauroepp41054327 santi vila con mariano rajoy foto tv3171123112406

zentauroepp41054327 santi vila con mariano rajoy foto tv3171123112406

1
Es llegeix en minuts

L'exvicepresidenta de la Generalitat i actual vicepresidenta del PDECat, Neus Munté, ha criticat que l'exconseller d'Empresa Santi Vila anés dimecres a la nit a l'entrega de les Medalles d'Honor i Premis Carles Ferrer Salat, que atorga anualment la patronal catalana Foment del Treball, on va coincidir amb el president del Govern central, Mariano Rajoy.

"Cap motiu per somriure, encara menys per saludar. Ahir la dignitat era ser als actes de suport per la llibertat dels presos polítics o quedar-te a casa", li ha retret Munté, sense mencionar-lo directament, a través del seu compte de Twitter.

Notícies relacionades

Vila va abandonar el Govern català poc abans que es proclamés la independència de Catalunya al Parlament i es va posicionar per encapçalar una candidatura del PDECat a la Generalitat, opció que la direcció va descartar al recolzar la llista del president que va proposar Carles Puigdemont i que es presentarà sota les sigles JxCat.

L'exconseller, que no va arribar a ser cessat perquè va abandonar el seu càrrec abans, va haver de declarar igualment davant l'Audiència Nacional com la resta de consellers cessats que no se n'han anat a Brussel·les, però va ser l'únic a qui la jutge li va imposar presó evitable amb fiança. Va passar una nit a la presó per "solidaritat" amb la resta de membres de l'Executiu català i va sortir l'endemà després de pagar la fiança.