Albiol pressionarà amb la repetició electoral si Iceta ajuda ERC

El dirigent del PPC intenta sembrar la zitzània entre els interessos del PSC i el PSOE

undefined41055593 graf4639  madrid  23 11 2017   el portavoz del grupo popular171123182708

undefined41055593 graf4639 madrid 23 11 2017 el portavoz del grupo popular171123182708 / ZIPI

1
Es llegeix en minuts
Pilar Santos

En el complicat mapa electoral català, amb l'eix tradicional esquerra-dreta trencat, els candidats han començat a enviar missatges a tort i a dret. Xavier García Albiol, el candidat del PP de Catalunya, va estar aquest dijous a Madrid per reunir-se amb la direcció del grup popular al Congrés i va reclamar públicament a Pedro Sánchez i a Miquel Iceta que deixin de ser ambigus i aclareixin si el PSC facilitaria d'alguna manera (també amb l'abstenció) la investidura d'Oriol Junqueras (ERC), a qui totes les enquestes donen com a guanyador del 21-D. Poc després de fer aquesta petició, en una conversa informal amb periodistes, Albiol va arribar a dir que ell preferiria repetir les eleccions, tot i la inestabilitat que pogués comportar, abans que el PSC pogués facilitar un executiu amb ERC i els comuns de Xavier Domènech. 

Notícies relacionades

L'aspirant del PPC considera que és "impossible" i "poc creïble" que els republicans renunciïn a l'independentisme, encara que ara facin creure que per arribar al seu objectiu agafaran les costes del Garraf "en lloc de l'autopista". La meta, adverteix el candidat conservador, és la que és i els socialistes del PSC i del PSOE no els haurien d'ajudar. Els populars confien que la pressió a Iceta i sobretot a Sánchez a la resta d'Espanya faria impossible aquesta combinació amb ERC i els comuns, i s'haurien de repetir les eleccions, com va passar a les generals i com podria passar a Alemanya, afegeixen els populars, que volen treure importància a aquest escenari extraordinari. 

"El PPC prefereix repetir eleccions", va declarar en diverses ocasions Albiol, que va assenyalar que no s'atreveix a parlar per boca del PP nacional. Mariano Rajoy està pendent de veure com es resol el 21-D per pactar amb el PNB els nous Pressupostos, ja que els nacionalistes bascos van interrompre els contactes al setembre, quan la posició de l'Executiu amb els sobiranistes es va endurir.