Puigdemont no podrà votar el 21-D des de Bèlgica

Ni ell ni els exconsellers Comín, Ponsatí, Puig i Serret s'han registrat al cens d'electors a l'estranger

puigdemont-bruselas

puigdemont-bruselas

1
Es llegeix en minuts
EFE / Brussel·les

Carles Puigdemont no podrà votar des de Bèlgica en els comicis autonòmics del 21 de desembre al no haver formalitzat dins del termini la seva inscripció al cens d'electors espanyols temporalment a l'estranger.

Segons fonts de l'entorn del president destituït, ni Puigdemont ni els exconsellers Antoni Comín, Clara Ponsatí, Lluís Puig i Meritxell Serret s'han registrat davant les autoritats consulars espanyoles a Bèlgica.

Els ciutadans cridats a votar a Catalunya que preveuen estar a l'estranger fins després de les eleccions catalanes tenien de termini fins aquest dimecres a les 14.00 hores per donar-se d'alta al cens electoral dels residents absents (CERA) i, a partir d'aquí, demanar el vot.

Per exercir el seu dret a vot, els interessats haurien d'haver sol·licitat la documentació corresponent a la Delegació Provincial de l'Oficina del Cens Electoral a través del Consolat on figurin inscrits com a no residents, formalitat que s'hauria d'haver fet avui com a màxim.

Puigdemont va dir a la xarxa social Twitter que aquest dimecres expirava el termini perquè els catalans a l'estranger formalitzin el seu registre als consolats i va traslladar als seus conciutadans que "cada vot compta per aixecar la llosa" de l'article 155 de la Constitució.

Els cinc polítics independentistes catalans, que se'n van anar a Brussel·les el 30 d'octubre, estan en règim de llibertat vigilada fins que els jutges belgues decideixin sobre la seva eventual entrega a Espanya.

Notícies relacionades

L'Audiència Nacional va emetre una ordre europea d'entrega i detenció dels cinc polítics catalans després d'acusar-los de presumptes delictes de sedició, rebel·lió, desobediència, malversació de fons públics i prevaricació.

Segons el calendari processal, els correspon presentar-se en una vista judicial a la Cambra del Consell de Brussel·les, jutjat de primera instància, el dilluns 4 de desembre perquè la seva defensa presenti al·legats contra la fiscalia belga, que ha demanat executar aquelles euroordres.