MATISACIÓ

ERC al·lega ara que Rovira va parlar de "morts" per comentaris públics de Cospedal i Casado

Sergi Sabrià recorda que Casado va dir que Puigdemont acabaria com Companys, que va ser afusellat pel franquisme

zentauroepp40841671 el portaveu d erc  sergi sabri   en la roda de premsa poster171106142726

zentauroepp40841671 el portaveu d erc sergi sabri en la roda de premsa poster171106142726 / Bernat Vilaro

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El portaveu d'ERCSergi Sabrià, ha defensat aquest dilluns que la secretària general del seu partit, Marta Rovira, expliqués que l'Estat va amenaçar la Generalitat amb "morts al carrer" si culminava el procés cap a la independència i ha assegurat que ho va fer basant-se en comentaris públics de dirigents populars.

En la roda de premsa posterior a la reunió de la direcció del partit, Sabrià ha recordat que el vicesecretari de comunicació del PP i diputat al Congrés, Pablo Casado, va afirmar que el president de la Generalitat cessat, Carles Puigdemontpodia acabar "com Companys", en al·lusió al president català que va morir afusellat el 1940. Després d'una polèmica inicial per la comparació, Casado va rectificar de seguida i va assegurar que es referia a la detenció del líder republicà el 1934.

Sabrià també ha recordat que la secretària general del PP i ministra de Defensa, María Dolores de Cospedal, va recordar en un acte --en al·lusió a la situació de Catalunya-- que l'Exèrcit tenia la missió de garantir la sobirania i la integritat territorial d'Espanya.

"Continuem parlant de la frase de Marta Rovira i parlem poc del que vam sentir per part de la ministra de Defensa o per part del portaveu del PP que va comparar Puigdemont amb l'afusellament de Companys", ha dit el republicà.

Aquest dilluns, la CUP s'ha sumat a la tesi de Rovira i ha afirmat que als anticapitalistes se'ls va avisar que se'ls podia "acusar d'algun atemptat amb morts al carrer". 

Candidatura sobre l'EMA

Notícies relacionades

Preguntat per la possibilitat que Barelona aculli l'Agència Europea del Medicament (EMA) --una decisió que la UE prendrà aquest dilluns--, Sabrià ha desitjat que la guanyadora sigui la capital catalana i ha destacat el treball fet per la Generalitat per aconseguir-ho.

L'únic que ha lamentat Sabrià és que la Generalitat "no hagi pogut portar aquest bon treball fins al final", en al·lusió que l'aplicació de l'article 155 ha suposat el cessament dels membres del Govern català.