PHOTOSHOP DEFECTUÓS

El "Govern legítim" de Puigdemont s'oblida d'esborrar la cama de Santi Vila

La nova foto que ha distribuït l'Executiu cessat ha eliminat el conseller, que va dimitir abans de la DUI

govern-sinok

govern-sinok
governoriginal

/

1
Es llegeix en minuts

El "Govern legítim" de Carles Puigdemont -la meitat del qual és a la presó, i la resta, amb el president cessat al capdavant, a Brussel·les- ha distribuït una imatge a la nova web que ha posat en marxa per informar de les seves activitats. La foto s'ha viralitzat en les últimes hores per un detall que afecta Santi Vilaconseller que va dimitir el 26 d'octubre, just abans de la declaració unilateral d'independènciaPhotoshop ha eliminat Vila de la imatge però ha oblidat esborrar una de les seves cames. A les xarxes el descuit ha sigut objecte de burles, però també s'han fet lectures ideològiques que han relacionat l'esborrat amb règims dictatorials.

Un dels més ràpids a reaccionar ha sigut el líder de Ciutadans, Albert Rivera, que ha comparat el Govern de Puigdemont amb el règim de Stalin

Notícies relacionades

Altres tuiters han recopilatesborratsde dictadures de la història: des de Stalin fins a Kim Jong-un passant per Hitler o Mussolini.

I és que les xarxes han fet la lectura que s'ha eliminat Vila per "traïdor", un qualificatiu que el conseller ha hagut d'escoltar de sectors independentistes per la seva postura contrària a la unilateralitat. El fet és que Vila ja no és membre de l'Executiu de Puigdemont. Va abandonar el Govern el 26 d'octubre, abans del ple del Parlament que va declarar la DUI i abans que l'Estat decidís aplicar l'article 155 que cessava tot l'Executiu.