CAP AL 21-D

Meritxell Serret creu que s'hauria d'investir Puigdemont encara que guanyi ERC

L'exconsellera subratlla que la prioritat és "restituir" el Govern cessat

foto 3280802

foto 3280802

1
Es llegeix en minuts

L'exconsellera i número 1 de la llista d'ERC per Lleida, Meritxell Serret, considera que s'hauria d'investir Carles Puigdemont com a president de la Generalitat després del 21-D encara que les eleccions les guanyi ERC. Serret, un dels exconsellers refugiats a Bèlgica, ha matisat que, al final, seran les urnes les que "diran" qui ha de presidir el pròxim Govern.

En una entrevista telefònica amb Catalunya Ràdio des de Bèlgica, a Serret li han preguntat si, després del 21-D, s'hauria de tornar a investir Puigdemont president, com va defensar divendres la coordinadora del PDECat, Marta Pascal. "Això és el que creiem alguns", ha assenyalat l'exconsellera d'Agricultura, que ha indicat que l'objectiu del sobiranisme el 21-D és "revertir la situació i tornar a l'estatus de normalitat", amb la recuperació del Govern de la Generalitat.

Tot i que de seguida, la republicana ha matisat que "les urnes diran quin ha de ser el nou Govern i qui l'ha de presidir".

ERC i PDECat van compartir a Junts pel Sí la responsabilitat del Govern cessat però aquesta vegada es presenten a les eleccions del 21-D per separat, amb els seus respectius candidats: Carles Puigdemont encapçala la candidatura Junts per Catalunya, i l'exvicepresident del Govern Oriol Junqueras, la d'Esquerra.

Meritxell Serret, Antoni Comín, Clara Ponsatí i Lluís Puig són els quatre exconsellers que, de moment, seguiran a Bèlgica amb Carles Puigdemont, ja que el jutge belga a càrrec de l'euroordre sobre aquests cinc membres del Govern cessat ha ajornat fins al 4 de desembre -la vigília de l'inici de campanya- la posada en marxa d'una possible extradició a Espanya.  

Notícies relacionades

L'exconsellera ha apostat per seguir treballant per la "república catalana per les vies democràtiques, la negociació i el diàleg". Ha recordat que part del Govern és a la presó, i part, "acollit en un país estranger" i ha insistit que la prioritat és "restituir" aquest Govern.