EL DESAFIAMENT INDEPENDENTISTA

Els Mossos separen les marxes ultra i antifeixista de Barcelona

La ciutat acull una manifestació per la unitat de l'Estat i una altra contra el feixisme aquest dissabte

jjubierre40989487 mani antifeixiste bertran171118124421

jjubierre40989487 mani antifeixiste bertran171118124421
jjubierre40989391 mani espa olista bertran171118122614

/

1
Es llegeix en minuts

Agents dels Mossos d'Esquadra escorten les dues manifestacions convocades aquest dissabte a Barcelona per evitar incidents. Els Mossos impedeixen avançar als manifestants d'una marxa a favor de la unitat d'Espanya per evitar que s'acostin a una altra manifestació en contra de les agressions feixistes convocada a pocs metres. 

Durant el matí, els Mossos han hagut d'intervenir en diverses ocasions per interposar-se entre els dos blocs de manifestants i evitar que algun conat d'enfrontament acabés en baralla. 

Una nova manifestació en defensa de la unitat de l'Estat recorre els carrers de Barcelona amb el lema "Catalunya és Espanya". Prop d'un centenar de persones es manifesten per la unitat d'Espanya a la plaça Artós de Barcelona. Els assistents, que duen banderes espanyoles, han corejat algun "viva España" a mesura que s'hi anaven afegint més manifestants.  

Notícies relacionades

Aquesta manifestació coincideix aquest dissabte al matí a Barcelona amb una altra marxa convocada contra les agressions feixistes. La més matinera s'ha iniciat a les 10.45 hores a la plaça Artós, al barri de Sarrià, per la unitat d'Espanya. Els organitzadors, que ja han promogut altres accions contra la independència en les últimes setmanes, criden a anar-hi amb la bandera espanyola per defensar que Catalunya és Espanya.

Poc més d'una hora més tard, al migdia exactament, hi ha una altra marxa, a l'estació dels Ferrocarrils Catalans de Bonanova, "contra les agressions feixistes". "Prou d'impunitat. Defensem la convivència en la diversitat", és el lema del cartell de l'acció, impulsada per Unitat contra el feixisme i el racisme.