CONGRÉS DELS DIPUTATS

Rufián treu unes manilles davant Zoido: "Ja sé que a alguns els agradaria veure'm amb unes d'aquestes"

"Miri'm, ¿sap què és això? Això és la seva política i el seu programa electoral", diu el diputat d'ERC

Gabriel Rufián mostra unes manilles al president del Govern / periodico

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El diputat d'ERC Gabriel Rufián ha tret aquest dimecres unes manilles mentre preguntava al ministre de l'Interior, Juan Ignacio Zoido, i ha dit a l'hemicicle: "Ja sé que a alguns els agradaria veure'm amb unes d'aquestes". Després de preguntar a la sessió de control al Govern per les últimes operacions policials a Catalunya, el parlamentari republicà ha esgrimit els grillons i s'ha dirigit a Zoido: "Miri'm, ¿sap què és això? Això és la seva política i el seu programa electoral".

Vestit amb una samarreta amb la cara dels exconsellers presos, ha seguit el seu al·legat demanant a les bancades que "no es posin nerviosos". "Aquest és el diàleg que van aplicar vostès amb la Generalitat. Això és el que els van posar als canells abans de passejar-los per Madrid i empresonar-los", ha subratllat Rufián.

Notícies relacionades

Davant el ple del Congrés, el diputat ha dit a Zoido que "vostès han fet de les seves presons el nostre malson i nosaltres farem de les nostres urnes les seves", ha acabat, abans de desitjar que "tant de bo un dia d'aquests un tal M. Rajoy en porti unes [en referència a les manilles]". Després, ha marxat de la Cambra baixa molt enfadat i sense fer declaracions, tal com informa Iolanda Mármol.

"Ha tingut el seu dia de glòria, el minutet pel qual vostè ve aquí", li ha respost el ministre, i després ha defensat la feina dels "servidors públics" i ha avisat que Interior defensarà les forces i cossos de seguretat de l'Estat als tribunals.